Интервю с Виктор
CS:GO

Интервю с Виктор "v1c7oR" Дянков от Windigo

Витята ни благослови с малко мъдри думи, баш на първи април, ама всичко това не е шега!

Windigo станаха световни шампиони, след като спечелиха WESG  през март месец и въпреки натоварения им график и участието на UML, Виктор "v1c7oR" Дянков намери време да отговори на няколко от нашите въпроси.


Снимка: HLTV

 • Здравей, Виктор! Как се чувстваш като световен шампион?
  • Здравейте! Чувството да бъдеш на върха е уникално , не може да бъде описано с думи. Невероятно е и това е началото на ера, която ще бъде помнена дълги години!
 • Какво беше чувството да играеш на толкова голям турнир, как се справи с напрежението?
  • Участието на такъв турнир ни е за първи път. Не бих казал, че имаше толкова напрежение, колкото емоция. В повече от моментите точно тя преобладаваше и ни даваше сили да не се отпускаме и даваме лесно, независимо какво се случва.
 • По пътя към титлата играхте срещу трите най-силни отбора на турнира - първо в груповата фаза равенство с FNATIC (1:1) после победа срещу двукратния мейджър шампион MIBR (2:1) и на полуфинал чиста победа срещу французите от G2 Esports (2:0) - Кой мач беше най-труден за теб и имаше ли доза подценяване от някой от тези отбори?
  • Всеки един от мачовете ни по пътя към финала не беше лесен. Тъй като се изправяме срещу отбор който знае как да реагира на момента и знае всеки един кътен зъб на играта! Не беше лесно, но успяхме да победим всеки един и да стигнем до финал! Възможно е да сме били подценени също, защото никой не вярваше че можем, но уви ние показахме българското, лъвско сърце и променихме мнението на всеки един човек!
 • На какво се дължи добрата ви игра в Китай? Видяхме, че победихте мейджър шампионите от MIBR и то доста убедително на Overpass! Какво си мислеше тогава?
  • Добрата ни игра се дължи на това, че всеки един в отбора повярва в себе си, повярва в капитана, повярва в треньора, точно дух като този е духът на победителя. А какво съм си мислел на overpass? Бях сигурен че ще ги прегазим като Валяк!
 • В друго интервю poizon сподели, че играта преди турнира не ви е вървяла. Какво се промени щом стъпихте в Китай?
  • Ами като за начало преди турнира заминахме за Украйна, за да можем да се подготвим за турнира в Китай, естествено бяхме в период в който не ни вървеше играта, мотивацията беше ниска, но беше просто въпрос на време аурата на победата да ни огрее отново и да започнем да играем нормално. Нищо съществено не се е променило когато стъпихме в Китай. Бяхме подготвени за всичко, просто не ни се получаваше перфектно когато тренирахме всичко, но в Китай проработи!
 • Бил си част от най-емблематичните български CS:GO състави, каква е формулата за това отбор от нашите географски ширини да бъде трън в очите дори и на най-големите?
  • Формулата е една и тя е уважението един към друг в отбора. Нищо друго не е по-важно от това. Когато имаш това, всяко друго нещо си идва само и се гради нагоре все повече и повече. Няма да дойде страничен човек и да се помъчи да го налее в главите ни, затова трябва ние самите да се справяме с това, и успяваме! Също така, упоритостта ни е важен елемент, който преобладава и по този начин не оставяме много шанс на опонентите си, само защото тичаме и бием глави! (смее се)
 • Нещо много важно за всички подрастващи, които искат да стигнат до професионално ниво. Какво жертваш за да бъдеш на върха на еспорт сцената?
  • Жертвата е огромна и е важно, когато някой иска да постигне дадено нещо, било то в различна сфера на работа или в еспорта, фокусът да бъде съсредоточен върху едно нещо, а не върху няколко. Всяка свободна секунда трябва да бъде вложена в опита да станеш нещо по-добро! Да... не е лесно и може и да не се получи, но, както казват хората - Рискът на професията!

Избрахме и три въпроса от нашите читатели:

 • Как стигна до професионалната сцена? Какъв беше пътят ти? Как един обикновен играч може да постигне това, което постигна ти?
  • Пътят ми до професионалната сцена е дълъг. Много години труд и опит съм вложил във всичко това, жертвал съм учението си, за да бъда нещо по-добро в играта. В началото беше доста трудно , но с всяка изминала година, всяко нещо омеква и става и по-приятно. Обикновен играч, трябва да пожертва личния си живот за две-три години (на мен толкова отне), за да бъде професионален геймър! И това е просто пример, може да отнеме и повече години, зависи колко труд и време се влага!
 • По колко време отделяш на ден за тренировки с отбора и за индивидуални такива?
  • Обикновено ни отнема по 8-9 часа игра с отбора на ден, след което всеки си избира дали му е нужна допълнителна, индивидуална игра. Не е лесно да бъдеш фокусиран върху всичко това постоянно, затова някой път почивката е в плюс, пред това да се играе допълнително индивидуално!
 • Коя ти е любимата карта и защо?
  • Любимата ми карта е overpass! Не е лесна и се изисква много тийм плей! Именно затова ми е любима! Аз съм отборен играч и обожавам да повеждам отбора към победа, като entry fragger. Отварянето на рунд с убийство-две ми доставя удоволствие, особено на карта, като тази! Също така, това ни е най-добрата карта, всеки един е доволен от начина, по който сме успели да развием играта си на нея! Естествено има още доста да работим, докато стане перфектно!

Надявам се, че v1c7oR разясни по-важните въпроси на повечето от вас и също така се надявам, че ви е било интересно!

Кой искате да бъде следващият играч, от който да вземем интервю? Напишете в коментарите.

показване на 1 от 1 Коментар