Легендата pronax приключи професионалната си кариера
CS:GO

Легендата pronax приключи професионалната си кариера

Бившият играч на fnatic - Markus "pronax" Wallsten обяви, че приключва професионалната си кариера.

В Twitter, 27-годишният играч обяви, че "продължава към нещо по-голямо", като повече детайли около новия проект ще бъдат обявени в бъдеще.

Pronax навлезна на CS сцената през 2008 година, когато играеше за няколко топ CS 1.6 отбора, като някои от тях са Begrip, H2k Gaming и RAGE-Gaming. В CS:GO, той игра за Absolute Legends и Publiclir преди да отиде във fnatic през 2013 година.


pronax приключи кариерата си, за да се ориентира към нов проект

Той помогна на fnatic да станат един от най-доминантните отбори в историята на Counter-Strike и първият отбор, който спечели три Major титли, две от които бяха една след друга, преди да отстъпи мястото си на Dennis "dennis" Edman в края на 2015.

През 2016 той създаде GODSENT, но не успя да пожъне същите успехи. През 15-те месеца в отбора, те спечелиха само една титла на европейския Minor, който водеше към ELEAGUE Major 2017, а там те завършиха 9-11, след като дойдоха от офлайн квалификацията.

След девет месеца с Enyoy/Chaos, той възроди Ancient, заедно с бившия си съотборник от fnatic - Andreas "znajder" Lindberg, като за последно участва на Copenhagen Games 2019, където отборът игра под името GODSENT и беше елиминиран още в BYOC (Bring your own computer) квалификацията.

Pronax беше IGL на легендарния отбор на fnatic, който доминираше CS:GO сцената в продължение на две години. Определено оставя белег в историята на любимата ни игра и завинаги ще остане един от най-добрите капитани на отбори, които са докосвали играта.

До ден днешен няма друг капитан на отбор с повече Major титли от pronax, като gla1ve за момента се приближава най-много - с две.

Източник: HLTV 

Няма коментари

Напиши коментар