Liquid детронираха Astralis
CS:GO

Liquid детронираха Astralis

Liquid спечелиха DreamHack Masters Dallas 2019, след като победиха ENCE в три карти.

Американците продължиха победната си серия и спечелиха второ голямо събитие, след като се бориха здраво срещу отбора на ENCE.

Всичко започна на Mirage, а играта там беше доста едностранна, но типично за ENCE, те се върнаха на Overpass - една от тяхните най-слаби карти, като го спечелиха а на Inferno играта беше доста оспорвана.

Няма как финландците да са разочаровани. Макар че загубиха, те показаха значително подобрение на играта си на Overpass, а и се завърнаха, след като бяха разбити още на първата карта.

В крайна сметка най-загубилият след това събитие беше отборът на Astralis, които загубиха първото място в световната ранглиста, след повече от година на върха, а и няма как да споменем, че това беше една от най-доминантните ери в Counter-Strike.

Първата карта - Mirage започна хаотично, като ENCE взеха първия рунд, но Liquid отговориха с force-buy, който се отплати, а главен виновник беше Keith "NAF" Markovic, който направи две убийства с Desert Eagle.

Американците се възползваха от инерцията и поведоха със 7-2, но финландците затегнаха защитата, за да се стигне до един рунд разлика до края на първата част.

Този резултат предполагаше, че втората част също ще бъде толкова интересна, но вместо това Liquid просто затвориха и двете бомби и не позволиха на ENCE да направят каквото и да е, като крайният резултат беше 16-8.

През последните три месеца, ENCE имаха 33% спечелени мачове на Overpass от всички мачове и очаквахме Liquid съвсем спокойно да си затворят сериите с 2-0, но финландците не се предаваха, въпреки че Liquid започнаха отново както на Mirage - с огромна преднина. ENCE отново върнаха рундовете и първата част свърши при резултат 8-7.


Liquid спечелиха втора последователна титла на голямо събитие през тази година

ENCE започнаха ударно втората част и спечелиха пет поредни рунда, преди Liquid да успеят да отговорят със серия от техни рундове. Не след дълго Jere "sergej" Salo надигра двама от Liquid за да спечели 14-я рунд за отбора си. Въпреки това, ENCE не успяха да затворят картата тогава и Liquid стигнаха до 15-ти рунд, но финландците се спасиха, като изравниха и стигнаха до допълнителното време.

ENCE изглеждаха много силни след редовното време и стартираха с 3-0 през първото допълнително време, като терористи. След като смениха местата си, Liquid успяха да изравнят, но след това Aleksi "allu" Jalli спечеи 1 vs 3 ситуация, а ENCE продължиха в същия дух, за да пренесат нещата на Inferno, където трябваше да се реши всичко.

Liquid стартираха много добре на финалната карта, като прегазиха ENCE още в самото начало с 10-1 и буквално разбиха защитата им. ENCE усетиха как трябва да се защитават и успяха да стигнат до 10-5.

Sami "xseveN" Laasanen даде нотка надежда на отбора си, след 1 vs 4 ситуация, която той спечели с пистолет, след като наказа играчите на Liquid, които при 1 vs 2 ситуация решиха да минават през димна граната на банан и така ENCE получиха шанса си за завръщане.

Натискът върху Liquid оказа влияние върху играчите, но те запазиха самообладание и спечелиха три поредни рунда, за да стигнат на косъм от титлата. ENCE още веднъж доказаха, че няма да се предадат без бой, но Jake "Stewie2K" Yip, който малко по-рано спечели много важен рунд, след 1 vs 1 срещу allu и успешно обезвреждане на бомбата в smoke, сега направи три фрага на банан, за да остави лесната задача на Russel "Twistzz" Van Dulken, който беше на перфектната позиция, за да затвори мача и сериите.

Класиране на DreamHack Masters Dallas:

1. United States Liquid - $100,000
2. Finland ENCE - $50,000
3-4. Europe FaZe - $22,000
3-4. Brazil FURIA - $22,000
5-6. France G2 - $10,000
5-6. France Vitality - $10,000
7-8. Denmark North - $6,000
7-8. Australia Renegades - $6,000
9-12. Sweden NiP - $4,000
9-12. United States NRG - $4,000
9-12. Sweden fnatic - $4,000
9-12. Bulgaria Windigo - $4,000
13-16. China TYLOO - $3,000
13-16. Argentina Isurus - $3,000
13-16. United States Cloud9 - $3,000
13-16. Thailand Lucid Dream - $3,000

Няма коментари

Напиши коментар