Liquid победиха fnatic и спечелиха IEM Sydney
CS:GO

Liquid победиха fnatic и спечелиха IEM Sydney

Liquid са победителите от IEM Sydney, след като победиха fnatic в много тежък сблъсък и цели пет карти.

След като отборите заеха местата си в Qudos Bank Arena за финалния мач, феновете определено се питаха дали Liquid най-накрая ще спечелят един финал и дали ще развалят проклятието, което ги гони вече година.

След като загубиха цели десет финала, дали северноамериканците най-после ще успеят да победят демоните си и развият потенциала си.

В един момент всички си казахме, че отново ще се случи това и Liquid отново ще бъдат победени на финал, при положение, че имаха преднина от 2-1 карти, но загубиха Dust2. Въпреки това, нещата се развиха по благоприятен начин и американците запазиха самообладание и дисциплина, която им помогна да затворят сагата на Inferno.

Нещата започнаха много добре като CT на Cache за fnatic, които накараха Liquid да вземат първия си таймаут, след само пет рунда. Паузата не помогна толкова и американците вече се движеха при резултат 0-9 в полза на fnatic.

Liquid трябваше да променят нещо, но сякаш не знаеха какво и все пак всичко започна след спечелена 1 vs 2 ситуация от Jake "Stewie2K" Yip на бомба Б. Това събуди Liquid и те завършиха първата част почти безгрешно, като само веднъж бяха спрени от Jesper "JW" Wecksell, който направи четири убийства с AWP.


Liquid спечелиха първото си голямо събитие, след тежък мач срещу fnatic

При резултат 5-10, Liquid се задържаха в играта, като спечелиха рунда с пистолетите и следващия anti-eco рунд. След като fnatic взеха оръжия, вече всичко се промени и шведите стигнаха до пет поредни спечелени рунда и общо 15, като бяха на крачка от победата. Liquid все пак опитаха да ги спрат, но Ludvig "Brollan" Brolin сложи нещата в количката на fnatic в 26-я рунд, след четворно убийство.

16-годишният швед започна втората карта по същия начин, както завърши първата и уби трима с пистолет, за да помогне на fnatic да спечелят първия рунд и да вземат преднината на Overpass, карта на която Liquid имаха шест поредни победи на LAN. Американците отговориха веднага и започнаха дори да доминират над шведите, но fnatic успяха да се върнат в края на играта, като върнаха дефицита само до три рунда.

Nick "nitr0" Canella даде много добър отскок на отбора си, след като спечели 1 vs 3 ситуация през втория рунд с пистолети, но веднага след като fnatic се докопаха до пушките, отново мачът стана тежък и много интересен. Fnatic дори поведоха с 13-12 и по всичко изглеждаше, че дори могат да победят Liquid, но Jonathan "ELiGE" Jablonowski спаси отбора си с тройно убийство, а Liquid стигнаха до победата след цели 30 рунда, след тройно убийство на nitr0.

Liquid започнаха бавно на Mirage, след като загубиха четири от първите пет рунда на играта, но след това затегнаха много добре защитата си. Северноамериканците държаха fnatic под под контрол до края на първата част, която спечелиха с 9-6.

Вече, като офанзиваи, Liquid спечелиха още няколко рунда, след като взеха и рунда с пистолетите, благодарение на Keith "NAF" Markovic, който направи три убийства. Шведите все пак опитаха да се върнат, но рундът, който спечелиха не беше достатъчен и Liquid набързо затвориха картата и бяха на крачка от трофея.


fnatic се биха здраво, но ще трябва да се задоволят с второто място

Russel "Twistzz" Van Dulken отвори Dust2 със страхотен ACE в рунда с пистолетите, но Liquid празнуваха кратко, след като fnatic започнаха своето завръщане веднага, след като взеха пушки. Шведите многократно разбиваха защитата на Liquid и стигнаха до резултат 5-2, а впоследствие завършиха първата част с три рунда преднина.

Втората част беше изцяло за fnatic, като шведите просто не позволиха на Liquid да направят каквото и да е и завършиха при резултат 16-6.

Всичко трябваше да се реши на Inferno, а Liquid започнаха повече от добре с резултат 10-2, като CT и това определено оказа натиск над играчите на fnatic. Шведите събраха няколко рунда, но останаха разочаровани, след четворно убийство на Twistzz с UMP, който спечели 11-я рунд за отбора си.

Канадецът продължи с още едно четворно убийство във втория рунд с пистолети, като това постави Liquid на крачка от победата при резултат от 14-4. Fnatic не се предаваха и на няколко пъти изглеждаше сякаш имаха шанс да се завърнат, но в края американците затвориха картата и най-после спечелиха голямо събитие.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар