Дебатът - 16:9 vs 4:3
CS:GO

Дебатът - 16:9 vs 4:3

Lurrpis е обяснил как би било най-добре да играете CS:GO. На 16:9 или на 4:3.

Въпреки, че тази статия няма да накара повечето CS:GO играчи да сменят резолюцията си, то поне би накарала тези, които тепърва навлизат в играта да се замислят.

Нека първо видим визуално как стоят нещата при двете резолюции.

16:9 aspect ratio in-game (1366x768)

4:3 aspect ratio in-game (1024x768)

И 2-та скрийншота са направени от едно и също място, като единствената промяна е в резолюцията. Както се вижда, вертикално няма абсолютно никаква разлика, но хоризонтално може да се забележи такава, като на 16:9 се вижда значително повече.

Ако стои на тази позиция, играчът, който играе на 4:3 няма да види опонент, който излиза от "Jungle" или съответно от "Palace". За разлика от това, обаче, играчът който е на 16:9 вижда и двете страни повече.
Това не е от толкова голямо значение, но понякога виждаме, как играчи пропускат фрагове, заради това че са на 4:3. Най-пресният спомен идва от IEM Katowice, където Olofmeister не видя как Flusha мина покрай него.

Ето го и момента:

 

Нека видим и няколко други спекулации, относно резолюцията.

"Разтегнато 4:3 прави моделите по-големи и по-лесни за виждане"

 Да, това е истина, но не само моделите стават големи, а всичко. Това не може да се окачестви, като предимство, но ако така ви е по-удобно - ОК.

"Най-добрите играчи използват 4:3"

Повечето от най-добрите играчи в днешно време са започнали своята кариера, играейки други игри, които бяха закотвени към съотношение 4:3. В Counter-Strike 1.6 ефектът беше по-различен, като ако играехте на 16:9 ви се изрязваше горната и долната част от картината, като това по никакъв начин не влияеше на хоризонталната част. Тогава всички играеха на 4:3 и така това беше преносено и в CS:GO. Не е изненада и това, че младите играчи, които тепърва навлизат в играта, копират настройките от професионалистите и цикълът продължава до ден днешен. 

 

 "FPS-a е по-висок, като играете на по-ниска резолюция"

Това е валидно за непрофесионалните геймъри, защото професионалистите играят на машини, които са повече от способни да ви докарат добър FPS, на която и да е резолюция.

 

Въпреки всичко е по-добре да споделим с вас, кое е по-добро и защо. Тепърва ще идват и по-млади играчи, които ще се чудят какви настройки да използват и тази статия би била полезна за тях.

За завършек ще оставим едно видео, в което Allu пропуска опонент, който в последствие убива множество играчи от отбора на шведа, само защото Allu играе на съотношение 4:3.

 

Няма коментари

Напиши коментар