MIBR и fnatic бяха поканени на WESG 2018 World Finals; Windigo са сред участниците
CS:GO

MIBR и fnatic бяха поканени на WESG 2018 World Finals; Windigo са сред участниците

Миналогодишните шампиони - fnatic и MIBR, които вече разполагат с изцяло бразилски състав, бяха поканени на WESG 2018 World Finals, който ще се проведе през март. Българите от Windigo се намират сред участниците в турнира.

Първите два поканени отбора за WESG 2018 World Finals бяха разкрити от организатора, а това са именно MIBR и fnatic.

В момента те се намират на шесто и осмо място в световната ранглиста и са двата най-високопоставени отбора, след Astralis.


След Imperial, MIBR ще бъде втория бразилски отбор на събитието WESG

Fnatic са в почти в изцяло различен състав и ще се опитат да защитят титлата си, която спечелиха от миналогодишното издание на турнира. А пък MIBR ще се надяват на по-добри резултати от тези, които показаха през 2018 година, когато Gabriel "Fallen" Toledo и компания завършиха на 17-22 място.

WESG 2018 World Finals ще се проведе след IEM Katowice Major - от 11-17 март, а наградният фонд отново ще бъде огромен - 890 хил. долара.

След като разбрахме за двата поканени отбора, то вече знаем общо 29 от 32 отбора, които ще участват на турнира:

Brazil MIBR
Algeria Viva Algeria
Canada Ghost
Brazil Imperial
Spain Movistar Riders
China CyberZen
Korea MVP PK
Bulgaria Windigo
Hong Kong BTRG.HK
Mexico Mexico
Finland ENCE
Denmark OpTic
United States Singularity
Poland AGO
Kazakhstan K23
Other Invite

Sweden fnatic
Australia Chiefs
Russia Russia
Serbia Valiance
United Arab Emirates NASR
South Africa Bravado
Argentina Furious
Argentina Isurus
Thailand Alpha Red
Malaysia FrostFire
Vietnam Revolution
Philippines TNC
France G2
Ukraine Team1
Japan Японска квалификация
Other Покана

Няма как да не ни направи впечатление присъствието на българите от Windigo, които отново ще се опитат да се борят с едни от най-добрите отбори в света. Формата на българите е леко непостоянна и докато видяхме как победиха fnatic и mousesports за ESL Pro League, то после видяхме как отпаднаха от ENCE и North на Minor-а за IEM Katowice Major 2019.

Със сигурност нашите момчета имат какво да показват и доказват на световната CS:GO сцена и тепърва ще ги виждаме все повече и повече в най-големите турнири, какъвто е и WESG 2018 World Finals.

А след като гледате IEM Katowice Major пряко по HaveFun TV, с коментар на български език който започва на 13 февруари, то само месец по-късно ще може да се насладите на WESG. Едно от нещата, които трябва да знаете за този турнир е, че има правило което гласи, че всички играчи от даден отбор трябва да бъдат от една националност, за да участват.

Годината за CS:GO определено стартира гръмко с IEM Katowice Major, BLAST Pro Series Sao Paulo, сега виждаме и WESG 2018 World Finals, какво ли ни очаква още...

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар