Mousesports спечелиха ESL One New York, след страхотна драма
CS:GO

Mousesports спечелиха ESL One New York, след страхотна драма

Кралете на ESL One New York са mousesports, след страхотен обрат срещу Liquid във финала.

Пет карти бяха нужни на mousesports и Team Liquid за да се излъчи победител във финала на ESL One New York.

Екшънът започна на Cache, изборът на Liquid, а те до момента бяха 7-0 на тази карта, след почивката на играчите (player break). Въпреки това, mousesports се оказаха труден противник и първата част завърши при резултат 8-7 в полза на мишките.

Russel "Twistzz" Van Dulken, който стана и MVP на турнира стартира втората част с 1v4 ситуация, която той спечели и така изравни резултата до 8-8. В следващия рунд, канадецът отново се поздрави с четири убийства и вече имаше 27 фрага на своята сметка, но след това сякаш се изгуби, а Liquid загубиха и контрола върху срещата. Така mousesports се поздравиха с първата карта и се отправихме към Nuke.

На Nuke нещата въобще не стояха добре за mousesports. Първата част завърши при резултат 11-4, а Nick "nitr0" Cannella имаше 22 убийства. 22-годишният снайперист и IGL на Liquid продължи страхотната си серия и във втората част и резултатът стана 16-4 напълно закономерно, което означаваше равен резултат в серийте и смяна на картата на Inferno.

След като Liquid бяха набрали инерция, започнаха страхотно и тази карта, с резултат 7-1, като терористи. Отново се заформи страхотна битка и тук, след като mousesports закрепиха икономиката си и решиха да играят с два снайпера, за да върнат дефицита до минимум. Вече терористи, mousesports сякаш не намериха верния път към нито една от бомбите и така Liquid отново спечелиха, този път с 16-10.

Опрени до стената, mousesports знаеха че ако изпуснат още една карта, това ще бъде всичко за тях. На Dust2 наблюдавахме абсолютно същото, като и на предишните две карти - доминиращи Liquid. Първата част завърши при резултат 11-4, но тук точно дойде и моментът, в който mousesports се събудиха и започнаха своето завръщане. След 1v2 ситуация, спечелена от TACO и довела до 14 рунд за Liquid, mousesports успяха да върнат следващите няколко и така да се стигне до 14-14. Още в следващия рунд NAF спечели 1v2 ситуация и така Liquid стигнаха до така желания 15 рунд, но mousesports веднага върнаха жеста и се стигна до overtime. След 3-0 в първата част на overtime-а, mousesports не срещнаха проблеми и затвориха Dust2, след страхотен обрат.


Изображение: HLTV

Всичко трябваше да се реши на Mirage, а Liquid стартираха с още един успешен рунд с пистолети, както и anti-eco рундовете след това. Играта стана много хаотична след това, като се разменяха "eco" рундове и от двата отбора, но опитът на mousesports си каза думата и те стабилизираха нещата, което доведе до резултат 10-5 в първата част. Ето че най-после mousesports спечелиха и рунд с пистолети, след смяната на страните. Liquid веднага върнаха рунд, само с пистолети, но радостта им не продължи дълго, след като момчетата на ChrisJ спечелиха следващия и така икономиката на Liquid беше разбита. При резултат 7-14, Liquid успяха да спечелят рунд, но техните надежди бяха потъпкани от отиграването на турнира (поне според мен), в което Chris "ChrisJ" de Jong успя да убие и петимата от Liquid, след няколко много бързи изстрела.

 

В последвалия рунд, ChrisJ отново показа класа и направи още няколко страхотни фрага, които спечелиха рунда, мача и титлата на ESL One New York!

 mousesports 3 - 2 Liquid 

16 Cache 12

7 Nuke 16

10 Inferno 16

19 Dust2 17

16 Mirage 8


Изображение: HLTV

Разпределение на наградния фонд:

1. Europe mousesports - $125,000
2. North America Liquid - $50,000
3-4. CIS Gambit - $25,000
3-4. United States NRG - $25,000
5-6. Ukraine Natus Vincere - $8,500
5-6. France G2 - $8,500
7-8. Sweden fnatic - $4,000
7-8. Europe FaZe - $4,000

Ако все пак не сте успели да гледате финала на живо, то може да го направите тук:

 

Свързани страници

Виж всички
Игри
HFTV отворени позиции
CS:GO
ESL Pro League Season 8, ексклузивно по HaveFun TV

Няма коментари

Напиши коментар