MSL и niko отиват в OpTic
CS:GO

MSL и niko отиват в OpTic

След напускането на Rene "cajunb" Borg, OpTic си подсигуриха услугите на Mathias "MSL" Lauridsen и Nikolaj "niko" Kristensen.

Часове след като OpTic обявиха, че вече няма да играят с Rene "cajunb" Borg, северноамериканската организация сподели, че са подписали договор с Mathias "MSL" Lauridsen и Nikolaj "niko" Kristensen.

Датското дуо идва от Rogue, с които успяха да се класират за ECS Season 7 Finals, след първата седмица в Северна Америка, но тяхното място беше взето, след като отборът се разпадна.


Най-доброто датско AWP, според нашия колега Tedd - Mathias "MSL" Lauridsen

Бившият IGL на North - MSL никога не е играл за OpTic, преди този момент, но от друга страна, niko игра за отбора три месеца, преди миналата година да бъде сменен от Ismail "refrezh" Ali.

Двамата играчи сега се присъединяват към OpTic, като преди това са играли заедно в North, като в този състав спечелиха DreamHack Masters Stockholm, пред своя публика, като победиха най-добрия отбор в света - Astralis.

В момента отборът има шест човека, но нека се има предвид, че от доста време се говори за преминаването на Kristian "k0nfig" Wienecke и Jakob "JUGi" Hansen в Cloud9, като най-вероятно вторият ще го направи, докато k0nfig ще предпочете да остане в изцяло датски състав.

Според Dust2.dk, k0nfig и JUGi най-вероятно ще се запътят към Америка.

По този начин, северноамериканската организация ще завърши състава си, като в момента са четири човека, но изглежда сякаш Fabien "kioShiMa" Fiey също ще напусне отбора, според Jarek "DeKay" Lewis, който пише в Dexerto.

С идването на двамата, новият състав на OpTic изглежда така:

Denmark Kristian "k0nfig" Wienecke
Denmark Marco "Snappi" Pfeiffer
Denmark Jakob "JUGi" Hansen
Denmark Ismail "refrezh" Ali
Denmark Mathias "MSL" Lauridsen
Denmark Nikolaj "niko" Kristensen

Denmark Casper "ruggah" Due (треньор)

Очаквано, след всеки Major виждаме големи промени в отборите и след IEM Katowice Major се случва точно това. Традиционно отборите търсят правилните попълнения, за да подобрат играта и химията в отбора. OpTic не остават по-назад, само ми е чудно накъде ще се запъти Rene "cajunb" Borg, след като вече няма да играе в отбора.

От друга страна, все още бъдещето на k0nfig и JUGi не е ясно, дали ще се стигне до сделка, дали въобще k0nfig ще предпочете международен отбор, пред изцяло датски, дали JUGi ще направи същото, не се знае. Едно е сигурно, OpTic няма как да играят с шест човека, така че един си тръгва, но кой ще бъде това, предстои да разберем

А до тогава, както винаги - Have Fun!

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар