MSL се присъедини към Rogue
CS:GO

MSL се присъедини към Rogue

След като беше сложен на резервната скамейка в North по-рано през месеца, сега Mathias "MSL" Lauridsen подписа с Rogue.

MSL беше сложен резерва, след като North го замениха с бившия IGL на Rogue - Casper "cadiaN" Moller.

Напълно в реда на нещата, North трябваше да претърпят промени след излизането им още в New Challenger Stage на FACEIT Major, а това се случи само дни след като спечелиха DreamHack Masters Stockholm. Момчетата на North победиха Natus Vincere и Astralis във финала.

MSL стана и MVP (Най-полезен играч) на турнира, като във финала имаше рейтинг от 1.59 на Dust2 и 1.53 на Overpass и то срещу Astralis. Въпреки, че имаше съотборници с по-висок рейтинг от неговия, снайперистът на North беше един от най-постоянните играчи в турнира, със среден рейтинг от 1.24. Това беше първата MVP награда на MSL, както и първия спечелен голям турнир, след спечелването на EPICENTER: Moscow, през 2016.


MSL със спечелената награда MVP на DreamHack Masters (Снимка: HLTV)

В Rogue, MSL ще заеме IGL позицията, която се освобождава от Kevin "kRYSTAL" Amend. kRYSTAL беше играчът, който дойде на мястото на cadiaN след неговото напускане. MSL ще трябва да помага на Rogue, защото те в момента не са в добра позиция в ESL Pro League, като имат 4 победи и 11 загуби и отделно са 6-ти в ECS, с 5 победи от 10 игри. Отделно, Rogue активно си търсят треньор, защото Matthew "mCe" Elmore зае анализаторската позиция.

Все пак MSL е много талантлив играч и той може да помогне на отбора в близкото бъдеще. Не сме сигурни дали стилът на игра ще се промени или той ще трябва да се адаптира към сегашния стил на игра на отбора. Със сигурност в отбора на Rogue има много добри играчи и ако MSL ги използва по най-добрия начин, то тогава имаме шанс да видим състава да затруднява отбори от най-висока класа.

С MSL в отбора, Rogue ще имат следния състав:

Denmark Mathias "MSL" Lauridsen
United States Spencer "Hiko" Martin
United States Hunter "SicK" Mims
United States Daniel "vice" Kim
Australia Ricardo "Rickeh" Mulholland

23-годишният играч вече изигра първия си официален мач - срещу TeamOne, като го спечелиха с резултат 2-0, но загубиха на полуфинала на квалификацията за DreamHack Open Winter от Bravado с 2-1 карти.

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар