North са шампионите от DreamHack Masters Stockholm
CS:GO

North са шампионите от DreamHack Masters Stockholm

Финалът на DreamHack Masters Stockholm приключи след три карти, като North победиха Astralis с 2-1.

Шоуто започна на Dust2!

Dust2 беше първата карта в този датски финал и въпреки, че North малко по-рано през деня играха срещу Mousesports на тази карта и загубиха 16:0 - то срещу Astralis нещата вървяаха по план и поведоха бързо със 6:0.
При резултат 10:0 най-накрая Astralis успяха да вземат един рунд, след убийства на Lukas "gla1ve" Rossander и Andreas "Xyp9x" Hojsleth.
При 12-1, MSL успя да убие 3-мата останали в отбора на Astralis, а ситуацията беше 2v3 и това разби икономиката на Astralis.
След 14-1 през първата част, Philip "aizy" Aistrup собственоръчно уби отбора на Astralis, в рунда с пистолетите, а в последствие това доведе и до крайния резултат от 16-1.

На Train нещата не бяха толкова едностранни. Astralis започнаха и поведоха с 3-0, като CT, но загубиха първия рунд с оръжия, което доведе до резултат 3-3, след това. Въпреки това, Astralis овладяха икономиката си и поведоха с 8-4, а North продължаваха да се мъчат срещу сплитовете, които Astralis правеха на бомба А. Резултатът от първата част беше 10-5.

Втората част се наложи да започне с два "retake"-а от страна на Astralis, които бяха спечелени, но след това Kjaerbye успя да вземе убийство на бомба Б и това се превърна и в рунд за North. При 14-6, Astralis пак затегнаха нещата и не дадоха шанс на North да се върнат в картата, като крайният резултат беше 16-6.

Рундът с пистолетите на Overpass беше спечелен от Astralis, след тройно убийство на Magisk, като терористи. Отново се стигна до същото, като миналата карта и след като закупиха оръжия, North изравниха до 3-3.

Astralis усетиха къде е слабото място на North и нападаха бомба Б няколко рунда поред и след фрагове на Peter "dupreeh" Rasmussen се стигна до резултат 8-3. След тройно убийство на MSL, със снайпер, те започнаха своето завръщане.

Втората част започна със спечелване на рунда с пистолетите за North, както и anti-eco рундовете след това, за да стигнем до резултат от 9-9. Изненадваща преса на "long" доведе до убийството на device и така North поведоха в резултата. Макар Astralis да завързаха още няколко рунда, то North не им позволиха да продължат и разрушиха още веднъж икономиката им, което доведе до резултат 16-11 и титлата отиде при момчетата от North, заедно с поднесената изненада към всички фенове.

Най-полезен играч на турнира беше присъдено на Mathias "MSL" Lauridsen, който освен, че контролираше отбора му и правеше стратегиите за всеки рунд, се справи и доста добре с други важни неща от играта, като във финала имаше рейтинг от 1.59 на Dust2 и 1.53 на Overpass. Въпреки, че имаше съотборници, с по-висок рейтинг от неговия, снайперистът на North беше един от най-постоянните играчи в играта, със среден рейтинг от 1.24. Това е първата MVP награда на MSL, който той печели от първия си голям турнир след спечелването на EPICENTER: Moscow, през 2016.

 

Източник: HLTV

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар