JoSeKi:
CS:GO

JoSeKi: "не стигнахме до споразумение с Windigo относно трансфера на играча"

Собственикът на Bpro - Александър "JoSeKi" Геренски обясни цялата ситуация.

Днес стана ясно, че poizon е вече резерва в Bpro, поради проблеми с трансфера му, а сега вече имаме и официалната позиция на Александър "JoSeKi" Геренски, собственик и мениджър на BPro Gaming относно публичните изявления на състезателя Валентин “poizon” Василев:

"Първо искам да заявя и да бъде ясно, че действието с опита за трансфер на Валентин “poizon” Василев към Windigo (или друга организация) е планирано внимателно и не включва само действията на играча."

За нас poizon е един от най-ценните ни състезатели и както повечето играчи, прохождащи в света на професионалния гейминг, той бе взет в отбора когато беше пълен аматьор. От BPro Gaming инвестирахме много пари и време, за да може poizon да играе на високо ниво.

"CS:GO сцената е много динамична и откупната цена на играчите ще се променя, според техните успехи, продължителност на договора и класиране. Последното изявление направено от Валентин "poizon" Василев е също невярно. Нашите договори не включват опция, чрез която играчът да прекрати договора си едностранно. Няма смисъл да инвестираме в еспорт организация, ако играчите могат да си тръгнат по всяко едно време и прекратят своите договори."

"Очевидно, след като не стигнахме до споразумение с Windigo относно трансфера на играча, сме нарушили нечии планове и poizon се обърна срещу организацията си като лъже публично."

"Нашата организация никога не е принуждавала когото и да е било да подписва договор, камо ли  в ущърб на играчите."

"Срещата, на която бяха подписани текущите договори на играчите на BPro Gaming бе проведена в известна софийска правна кантора пред трима свидетели и юристи, като има снимки и протокол от проведената среща. От състава на отбора единствено Емилиян "spyleadeR" Димитров не присъстваше."

"Действащият договор с Валентин “poizon” Василев е валиден до 10. 2019г., като BPro Gaming държи правата на състезателя и имаме право да го представляваме пред трети страни и други организации." 

"Ако е имало внасяне на напрежение, то е било от страна на poizon, който е заявявал пред свидетели, че ако не му се промени заплатата, процентът печалба от турнири и няма фиксирана сума, за да спре да играе - няма да преподпише договора си през новия сезон."

"Претенциите на poizon, че организацията го е накарала да подпише договор 1 месец по-рано са неоснователни, тъй като това е направено по негово желание. Това е трети договор на poizon с BPro Gaming и условията винаги са ставали все по-добри за него. Валидността на стария договор е до 11.2018г., като организацията е дала 2 месеца бонус на състезателите poizon и zix, за да може да се стандартизира времето на всички състезатели след трансфера на Янко “blocker” Панов в Windigo."

"Искам да е ясно, че всички отговорности по договора на poizon са валидни и че той ще се спазва във всичките му измерения. На този етап poizon няма право да играе за друга организация до 10.2019г., като при допълнителни нарушения от негова страна ще си понесе последствията по законов път."

"Допълнително, очаквам Windigo Gaming да излязат с ясна официална позиция, с която да се дистанцират или ангажират с играча poizon. Във всеки случай, никой не е предлагал изкупната сума за poizon. Още повече, самият той е нарушил правилата за конфиденциалност, като преговаря сам с друга организация."


"От публикациите в социалните мрежи на poizon се разбира, че Windigo са се свързали с него. Всеки опит на Windigo или техен състезател да привлече играч от активния ни отбор, без предварително да се свърже с някого от администрацията на BPro Gaming, е злонамерено и пряко влияе на нашите планове."

"Искам да е ясно, че poizon не може да се състезава без изричното писмено съгласие на BPro Gaming."

 Александър "JoSeKi" Геренски беше доста изчерпателен в отговора си, а ние ще се постараем да ви държим в течение с обстоятелствата, които се случват около Bpro Gaming и Валентин "poizon" Василев.

Няма коментари

Напиши коментар