Отборът на Mousesports остана само с три играча
CS:GO

Отборът на Mousesports остана само с три играча

Mousesports останаха само с три играча, след като Martin "STYKO" Styk и Chris "chrisJ" de Jong бяха сложени на резервната скамейка, като същото се отнася и за треньора Sergey "Imbt" Bezhanov.

Организацията обяви, че мерките са били взети след повече от разочароващото представяне на mousesports на Europe Minor, където "мишките" излезнаха от турнира още в груповата фаза и така не успяха да се класират за Major-а.

След този ход, изглежда че mousesports ще създават състав около триото Miikka "suNny" Kemppi, Robin "ropz" Kool и Tomas "oskar" Stastny, които бяха и с основни заслуги за успехите на отбора през 2018 година.


Отборът на mousesports през по-голямата част на 2018 година

Това е вторият път, в който STYKO спира да играе за отбора, след като пристигна в средата на 2017. След това беше заместен от Janusz "Snax" Pogorzelski през юни миналата година, преди да се завърне отново в отбора четири месеца по-късно.

ChrisJ, от друга страна, е част от немската организация от 2013, като той също седеше на резервната скамейка известно време през началото на 2017, но се завърна няколко месеца по-късно, след като Nikola "NiKo" Kovac замина посока FaZe Clan.

Организацията обяви, че искат да направят смяна и в треньорската позиция, като Imbt ще бъде неактивен за неопределено време, след две години заедно с отбора.

"Да се разделиш с тези хора след 19 офлайн турнира и година и половина заедно не е лесно, но понякога няколко стъпки назад са нужни, за да направиш след това няколко стъпки напред. Няма лоши чувства в отбора, просто стигнахме до ситуация, от която нямаше излизане и трябваше да се направи промяна" - каза suNny

Това беше един успешен път за нас и се надявам, че това ще промени кариерите ни в положителен смисъл. Благодаря на всички за всичко. Нямам търпение да отворим новата и свежа глава в нашата история, където отново можем да бъдем постоянен претендент за титлите."

В момента mousesports изглеждат така:

Finland Miikka "suNny" Kemppi
Estonia Robin "ropz" Kool
Czech Republic Tomáš "oskar" Šťastný

Netherlands Chris "chrisJ" de Jong (неактивен)
Slovakia Martin "STYKO" Styk (неактивен)
Ukraine Sergey "lmbt" Bezhanov (неактивен)

Това няма да е единствената промяна, като след IEM Katowice Major 2019 ще видим още много промени по отборите. Очаквайте и още новини за българите от Windigo, които си търсят нов дом.

Източник: HLTV 

Няма коментари

Напиши коментар