Откъде идва популярната фраза Que Ota
CS:GO

Откъде идва популярната фраза Que Ota

Всичко тръгна от единия от близнаците HEN1 и LUCAS1.

Сигурен съм, че сте виждали как Twitch чатът спами "Que Ota" или пък сте чували някой от про играчите да го казва на стрийм.

Ако не знаете за какво иде реч, то това е напълно нормално, дори не е на английски.

Цялото нещо беше популяризирано от бразилския про играч - Lucas "LUCAS1" Teles. "Que Ota" е по-късата версия на португалската фраза "Quer outra?", която на български означава "Искаш ли още?". В Counter-Strike обществото означава "Искаш ли още един куршум?".

Обикновено, когато играч го каже, то той най-вероятно е направил убийство с един куршум с Deagle. Фразата се използва, както да дразни противниците, то така и да пита публиката дали "Искат да видят още" такива отигравания.

Най-популярният клип, който даде слава на фразата е на LUCAS1, който прави няколко убийства с по един куршум на старата версия на Dust 2, по време на Rank S мач, през 2016-та.

След като взе убийство на ярд, неговия съотборник му дава информация че "Има още един". Това накара LUCAS1 да каже "Шегуваш ли се? Искаш ли още един? Ако искаш още, ще ти дам още един, вземи го." Следващият изстрел отново беше убийство, тогава Lucas се изсмя и каза "Que Ota!" още веднъж.

Фразата Que Ota дори вече е на персоналния стикер на Valve Major. Може да го видите на стикерите на Immortals от PGL Krakow, както и на 100 Thieves, от Eleague Boston. Последният е по-ценен, защото 100 Thieves вече не се състезават в дисциплината CS:GO.

Същата фраза вече заема огромна част от бразилската CS:GO сцена и играчи като Gabriel "FalleN" Toledo и Marcelo "coldzera" David я произнасят много често на техни стриймове. Заслужава си да споменем, че дори звездата на Natus Vincere - Oleksandr "s1mple" Kostyliev, от Украйна, доста често я произнася в кръга на шегата.

Така че, следващият път, в който чуете "Que Ota", не се чудете, а се пригответе да видите още някое убийство с един куршум.

 

Източник: DotEsports

3 Коментара

Напиши коментар
 • Wicked
  Wicked
  Why so mean :D
 • Xen
  Xen
  Цепил си ги с AWP ти... :D Вярвай си.
 • Wicked
  Wicked
  Снощи като ги цепех с AWP и им виках Que ota :D
показване на 3 от 3 Коментара