Промени в CS:GO
CS:GO

Промени в CS:GO

Снощи беше пуснат най-новият ъпдейт на CS:GO, в който се говори за промяна в икономиката и цената на AUG, както и промяна на M4A1-S, която ще има повече патрони в пълнителя.

След като преди време Valve направиха промяна в икономиката, заради рунда с пистолетите, сега отново имаме промяна, но този път е относно бонуса при загуба на рунд.

Имаме нова система, по която ще се работи. Накратко казано, ако преди това икономиката ви беше рестартирана (reset), след като загубите, после спечелите рунд и след това пак загубите, то сега броячът на загубени рундове ще се използва, за да бъде намаляван с една единица, вместо тотално да бъде връщан на 0.

По друг начин казано:

  • 0 загубени рунда - $1400
  • 1 загубен рунд - $1900
  • 2 загубени рунда - $2400
  • 3 загубени рунда - $2900
  • 4 загубени рунда - $3400

Ако вече сте загубили четири поредни рунда и взимате по $3400 и спечелите един, това означава, че ще вземете $2900, ако спечелите след това още един - $2400 и т.н.

Това всъщност ще повлияе много на начина, по който се играе играта, защото вече няма да има така нареченият "hard-reset", при обмяна на рундове между отборите.


Astralis или така наречените AUGstralis също ще трябва да мислят за новата мета, след промяната на цената на AUG.

Друга важна промяна е свързана с AUG, което най-после получи промяна в цената и е върнато на $3300 от $3150, след като играчите най-после видяха полза от него и промениха метата.

Виждаме и промяна на M4A1-S, което получава допълнителни пет патрона в пълнителя и ще има 75 резервни патрона.

Други промени включват намалянето на цената на повечето "помпи" (shotguns), като Nova вече ще струва $1050, Sawed-Off $1100 и MAG-7 $1300. Nova и Sawed-Off ще претърпят и леки промени (Nova има увеличен penetration - вече 1, а Sawed-Off увеличен обхват - 1400)

Друго нещо, което според мен не беше правилно да се вкарва в играта, но можеше да се добави, като опция за observers е показването на асистенции от заслепяващи гранати (flashbangs). Тези асистенции ще се показват, стига на противника да не му е направено повече от 40 dmg от друг играч. По този начин играчите ще могат да разбират колко човека са на дадена бомба, след като реално вече знаят позициите на дадени играчи от даден отбор.

Пример: Twistzz от Team Liquid на Inferno традиционно е A бомба играч (Pit/Apartments), но решават да го изпратят на бомба Б, за да вземат контрол над банан. Twistzz хвърля flash, успява да хване играч от противниците, който е убит от съотборник на Twistzz. Противниците виждат асистенцията и веднага разбират, че на A бомба най-вероятно са само 2-ма играча, което е достатъчна информация, за да се избере вариант за rotation към А, който да бъде бърз.

Добавен е нов case - Prisma Case, който ще включва 17 нови скина на оръжия, а Horizon ножовете в Chroma разцветка ще бъдат специалните предмети, които може да спечелите (rare special items).

   

Това бяха най-важните неща по новия ъпдейт на CS:GO, има и няколко по-малки, които са свързани с картите Canals, Vertigo и радара на Abbey и Biome.

Оправени са и някои бъгове, като пълният списък с промени може да видите тук.

 

Източник: HLTV, Counter-Strike

Няма коментари

Напиши коментар