Промени в състава на BPro Gaming
CS:GO

Промени в състава на BPro Gaming

Емилиян "spyleadeR" Димитров няма да поднови договора си с Bpro през 2019.

spyleadeR обяви в Twitter, че вече няма да играе с Bpro, като ще остане резерва, а и няма да подновява договора си за 2019 година.

Какво ли не стана през изминалата година на българската Counter-Strike сцена, като последната голяма драма беше трансфера на Валентин "poizon" Василев в отбора на Windigo, а Bpro играха именно срещу тях на финала на ESL Southeast Europe Championship Season 8, където загубиха с 2-1 карти.

Димитър "DroW" Славков направи едно дълго изявление в Twitlonger пост, от което ще извадя няколко главни неща:

Стартирахме 2018 много добре, след като спечелихме ESL SEEC

След това Windigo сложиха SPELLAN на резервната скамейка, а той им беше IGL, който впоследствие беше заместен от Blocker, който до тогава беше IGL на BPro. Винаги съм искал и подкрепял играчите в тяхното развитие, дори това да означава да напуснат отбора. Беше сключена сделка между организациите и малко след това Blocker беше продаден на Windigo.

Трябваше ни изявено IGL и решихме да сложим Vnko на резервната скамейка, а на негово място дойде Niki1.

Впоследствие някои от играчите, както и мениджмънта искаха да дадат шанс на Spyleader, и той се присъедини на мястото на rafftu.  Договорът на Redstar изтече и той реши да се фокусира над следването си в университета. Rock1ng го замести и с промените в отбора, успяхме да изненадаме всички и спечелихме няколко онлайн турнира и стигнахме финалите на още няколко.

Междувременно нещата не вървяха добре за Windigo, след като те сложиха SPELLAN на резервната скамейка. Някои от играчите не бяха доволни от pNshr и се свързаха с poizon, за да го викнат в отбора. Целта им беше да не изпаднат от ESL Pro League в първия им сезон там. В същото време pNshr си вършеше работата в отбора.

Свързаха се с poizon директно и му предложиха пари, за да си плати откупната клауза. Сделката беше такава, че парите които ще плати ще бъдат взети от бъдещата му заплата през следващите месеци в Windigo и така той да се изплати в рамките на 12 месеца. Трансферът не беше одобрен от BPro, като за довод беше даден, че в момента BPro се държат много добре на сцената и няма нужда да се правят промени в отбора, а и Windigo отказаха да платят трансферната сума.

Poizon тогава каза, че няма да играе за BPro, ако не се стигне до трансфер в Windigo. Тогава Windigo отново направиха оферта, която беше много ниска и отново беше отказана от BPro. Тогава решихме да сложим poizon на резервната скамейка, докато ситуацията не се разреши. Изиграхме няколко мача с NK4Y и все пак спечелихме. Тогава poizon реши, че ситуацията не е в негова полза и каза, че прекъсва договра си и ще се присъедини към Windigo въпреки всичко.

Това беше добра възможност за него да играе в ESL Pro League и аз бях щастлив за него. 

Това обаче разруши химията между играчите. Беше демотивиращо за другите, защото те го смятаха за приятел.

Без един от основните играчи моралът на отбора падна. Решихме да пробваме BrN, заради опита му в MK. След ESL SEEC, Spyleader реши, че няма да продължава да играе в отбора повече. След като Spyleader реши да напусне, ние решихме да се разделим и с BrN.

Тогава трябваше да пробваме с NK4Y, който е бивш наш играч от BPro 2016, както и dennyslaw, който е изгряващ български талант.

 

Без spyleadeR и Бранислав "BrN" Панов в отбора, BPro ще имат следния състав:

Bulgaria Николай "niki1" Панталеев
Bulgaria Иван "Rock1nG" Стратиев
Bulgaria Красен "Zix" Минчев
Bulgaria Денислав "dennyslaw" Димитров
Bulgaria Николай "NK4Y" Радушев

Bulgaria Емилиян "spyleadeR" Димитров (резерва)

Свързани страници

Виж всички
Streams
Колко пари прави Ninja?
Еспорт
Team Liquid в партньорство с MMA стартъп
CS:GO
CS:GO по време на празниците

Няма коментари

Напиши коментар