StarSeries i-League CS:GO Season 7 ще има по-голям награден фонд
CS:GO

StarSeries i-League CS:GO Season 7 ще има по-голям награден фонд

Новият сезон на StarSeries i-League с няколко нововъведения, измежду които Bo3 формат и награден фонд от 500 000 долара.

След като CS:GO сцената се развива постоянно, то и наградният фонд на StarSeries i-League върви само нагоре.

Новият 7-ми сезон ще има 500 000 долара награден фонд и ще се върне към стария формат, който е с Bo3 мачове в груповата фаза.

 

Освен всичко, StarSeries S7 ще зарадва всички зрители с няколко промени наведнъж. Турнирът ще се проведе в Китай, като освен форматът на турнира е сменена и системата за квалификации.

В седмия сезон ще вземат участие 16 отбора, 13 от които ще получат директна покана за последния етап, а другите три ще трябва да минат през квалификациите в Северна Америка, Европа и Азия. LAN финалите на 7-ия сезон ще се проведат от 30 март до 7 април 2019 в Шанхай.

 Едно от новите неща за сезона ще бъде поканата на отбор от Южна Америка. Това ще е победителят от регионалния турнир Gamecon Brasilia 2018 - Team Wild.


StarSeries Season 7 ще има 500,000 долара награден фонд

ENCE са действащите шампиони на StarSeries, след като спечелиха сезон 6 в Киев, а победата във финала беше над отбора на Vega Squadron

Ето какво каза продуктовият мениджър на лигата - Sergey "Negative" Bidzan:

Южноамериканският регион има много играчи с голям потенциал, но те нямат шанс да се докажат на интернационалната сцена и да бъдат част от някоя известна организация. Само няколко отбора успяха да "излезнат" от региона и то с цената на огромен труд и частично на късмет.

През 2019 плануваме да включим тези играчи в турнирите ни. Ще имаме съвместни действия с местни лиги и организатори на турнири, които могат да организират квалификации и най-добрите отбори да се класират за LAN-финалите на StarSeries.

Допълнително, в седмия сезон ще се завърне и старият формат на мачовете за LAN финалите - Swiss групова фаза, с Bo3 мачове. Финалът ще бъде във формат best-of-five (Bo5).

По-късно ще бъде предоставена и още информация за регионалните квалификации.

Какво мислите? Дали връщането на стария формат ще направи турнира по-интересен? За жалост часовете на мачовете най-вероятно ще бъдат сутрешни, поне за LAN финалите. Сигурен съм, че помните премеждията ни на IEM Shanghai, където Цветелин "CeRq" Димитров и неговия NRG спечелиха турнира.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар