Страхотен CeRq спаси NRG
CS:GO

Страхотен CeRq спаси NRG

NRG се завърнаха, след като бяха назад с една карта, за да победят FURIA с 2-1 и да се класират за финалите на ECS.

Втората седмица от ECS в Северна Америка видяхме повечето отбори от седмица едно на турнира, като изключим Rogue, победителите от първия турнир и Liquid, които в момента са в Сао Пауло, за да се състезават в BLAST Pro Series.

Два отбора от Pinnacle Cup - FURIA и Bad News Bears се състезаваха в турнира, като Bad News Bears заместиха Cloud9, които имат затруднения със състава си. Бразилците Yuri "yuurih" Santos и компания набързо победиха Luminosity в четвъртфинала и compLexity в полуфинала с 2-1 карти.


1 vs 2 ситуацията, която Цветелин "CeRq" Димитров спечели, спаси отбора на NRG. Спечелиха Overpass, за да изравнят сериите, а след това Train, за своето завръщане.

От другата страна на бракета, NRG, които бяха 3-4 след първата седмица и загубата от отбора на Peter "stanislaw" Jarguz не срещнаха проблеми срещу Spacestation и INTZ, за да се изправят срещу FURIA в решаващия мач за класиране на финалите.

Във финала, FURIA продължиха с победната си серия от първата карта, Inferno, където започнаха много колебливо и двете части, но след това успяха да се стабилизират и да спечелят с 16-11.

Естествено, бразилците искаха да приключат нещата още на втората карта, като спечелиха първата част с 11-4 на Overpass, след страхотна игра на Kaike "KSCERATO" Cerato. NRG не оставиха нещата така и въпреки, че по едно време губеха с 11-15 и FURIA бяха на косъм от спечелването на мача, те успяха да се завърнат. Няма как да не споменем и героичната игра на Цветелин "CeRq" Димитров, който при резултат 14-15 беше останал сам срещу двама при заложена бомба и успя да ги отстрани, както и да обезвреди бомбата, което вкара мача в overtime.

Не след дълго NRG заключиха картата в своя полза, а след това се поздравиха и с Train, където не срещнаха проблеми и победиха с 16-6, като CT side им беше повече от перфектен.

Класирането от втората седмица на ECS Season 7 изглежда така:

1. United States NRG - $12,000 + място на финалите
2. Brazil FURIA - $5,000
3-4. North America compLexity - $2,500
3-4. Brazil INTZ - $2,500
5-8. Brazil Luminosity - $750
5-8. United States eUnited - $750
5-8. United States Spacestation - $750
5-8. United States Bad News Bears - $750

Остават още три седмици, а ето и отборите, които до момента са се класирали за ECS Season 7 Finals, които ще се проведат в Лондон от 6-9 юни:

Denmark Astralis
Denmark North
Europe победител от 3-та седмица
Europe отборът с най-много печалба

United States Rogue
United States NRG
North America победител от 3-та седмица
North America отборът с най-много печалба

Две квоти ще отидат при победителите от третата седмица, а последните две квоти ще отидат при отборите, които са спечелили най-много от наградни фондове през петте седмици от сезона.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар