Топ отборите за юли 2018
CS:GO

Топ отборите за юли 2018

Световната ранглиста за юли 2018

Последният месец преди да започне почивката за всички играчи беше озаглавен с две големи събития: ESL One Cologne, с награден фонд $300,000 и ELEAGUE Premier, с $1 милион.

Последното събитие беше спечелено от Natus Vincere, които спечелиха три титли поред. Другото събитие, с по-големия награден фонд беше спечелено от Astralis, което не е изненада за нас, а те дори не изгубиха дори една карта.

Имаше и няколко други турнири, като IEM Shanghai, където NRG спечелиха титлата, след победа над TyLoo във финала, като това може да притъпи мъката от неуспеха за класиране на Major-а.

Юли беше и месецът на DreamHack Valencia, където North спечелиха титлата, с Oscar "mixwell" Canellas, който заместваше в отбора.

А ето и топ 30 ранглистата от отбори до 6-ти август:

Ще оставим и малко информация за топ 3 отборите, а именно Astralis, Natus Vincere и FaZe.

ASTRALIS

 

Играч Години  Рейтинг
Denmark Nicolai "device" Reedtz 22 1.36
Denmark Peter "dupreeh" Rasmussen  25 1.21
Denmark Lukas "gla1ve" Rossander 23 1.20
Denmark Emil "Magisk" Reif 20 1.18
Denmark Andreas "Xyp9x" Højsleth 22 0.99

 

Юли беше месецът на Astralis. Датчаните бяха изключително дисциплинирани, спрямо техния график и не се натоварваха с много турнири. Участваха в два: ESL One Cologne и ELEAGUE Premier. Първият турнир, този в Германия, вървеше по план до полуфинала, където Astralis загубиха изненадващо от Natus Vincere, а в крайна сметка украинците спечелиха и турнира. Astralis не бяха губили дори карта преди Na`Vi, както и направиха след това в Атланта, за да се поздравят с титлата.

Astralis настъпиха газта и до момента са 15 седмици начело в класацията. След четири първи места на големи събития, едно второ и един полуфинал, след DreamHack Masters Marseille, няма да е лесно да бъдат свалени от трона.

NATUS VINCERE

Играч Години  Рейтинг
Ukraine Aleksandr "s1mple" Kostyliev  20 1.31
Russia Denis "electronic" Sharipov 19 1.26
Russia Egor "flamie" Vasilyev 21 1.08
Ukraine Ioann "Edward" Sukhariev 30 0.98
Ukraine Danylo "Zeus" Teslenko 30 0.96

 

Единственият отбор, който победи Astralis на LAN, след като датчаните започнаха доминацията си през април. В LANXESS арена, украинците успяха да направят невъзможното, въпреки често критикуваните Zeus и Edward. Na`Vi също се намират в добра форма, след като спечелиха StarSeries i-League Season 5 и CS:GO Asia Championship през юни. И в двете събития липсваха Astralis и FaZe, така че победата на ESL One Cologne беше изключително важна.

Намиращи се в добра форма или по-точно намиращите се в добра форма S1mple и electronic, които носят отбора на гърба си помагат на Na`Vi да победят Astralis и да се представят добре в други турнири, което им дава второто място в класацията. Очаквахме Na`Vi да стигне до финал на ELEAGUE Premier, но срещнаха своя криптонит в полуфинала, където паднаха от Liquid. Същото се случи и на ESL Pro League S7 Finals през май.

FaZe

Играч Години  Рейтинг
Bosnia and Herzegovina Nikola "NiKo" Kovač 21 1.26
Sweden Olof "olofmeister" Kajbjer 26 1.16
Norway Håvard "rain" Nygaard 23 1.11
Slovakia Ladislav "GuardiaN" Kovács  27 1.06
Denmark Finn "karrigan" Andersen 28 0.92

 

Съставът на FaZe успя да се задържи в топ 4, въпреки препятствията през които минаха тази година, най-голямото от което беше липсата на olofmeister за повече от три месеца. Те успяха да спечелят две събития - IEM Sydney, с Richard "Xizt" Landstrom и ESL One Belo Horizonte, с Jorgen "cromen" Robertsen, което беше наистина невероятно, защото е трудно да играете с играчи, които заместват титуляри в отбора. Нещата обаче спряха да изглеждат добре, точно преди почивката на играчите, като този период беше юли. Два турнира, които бяха разочарование за отбора, първо отпаднаха от BIG в полуфинала на ESL One Cologne, а ако това събитие беше спечелено от FaZe те щяха да вземат и наградата от Intel Grand Slam ($1,000,000). Вторият турнир беше ELEAGUE Premier, там отбора завърши 7-8, след загуби от mousesports и fnatic.

Въпреки разочарованията, FaZe се намират в топ 4, но месецът почивка на играчите ще вземе няколко точки от отбора, които са били спечелени по-рано през годината. Ако FaZe имат добри резултати от DreamHack Stockholm и FACEIT Major то те със сигурност ще се качат на почетната стълбичка.

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар