Трансферите в CS:GO са важна част от играта
CS:GO

Трансферите в CS:GO са важна част от играта

В наше време е много важно да използвате всяка възможност, която имате, за да привлечете добри играчи в отбора си.

Създаването на добър отбор или подобряването на състав е в основите на днешния CS:GO. Все повече и повече става трудно да се намират добри играчи, особено за топ отборите на световната сцена.

Всичко започна от FaZe и техният международен състав, който се сформира през 2016 начело с Finn "karrigan" Andersen. Повечето от големите отбори също поеха в тази насока - отбори като mousesports и Cloud9. Други взимат 1-2 играча от други страни, като Renegades, BIG, NRG и подобни.

Всички отбори вече разбраха, че не е задължително да имате отбор от 5-ма души от една и съща държава, въпреки хегемонията на Astralis. В изминалите няколко седмици видяхме отиването на Chris "chrisJ" de Jong на резервната скамейка, по време на Major-а в Катовице, за който mousesports не успяха да се класират. 

До този момент не беше ясно, дали karrigan ще влезне в отбора на Mousesports или не.

Отбори, като BIG и NiP имаха гореща нужда от играч като chrisJ. BIG искаха снайперист, който да замести Owen "smooya" Butterfield, а NiP също имаха нужда от снайперист, но също така и от IGL. ChrisJ изглеждаше като перфектният човек да свърши работата и за двата отбора. NiP все още играеха на Major-а, така че нямаше как да правят смени точно тогава. За BIG, обаче, нещата бяха други и все пак те не успяха да подсигурят услугите на холандеца, а mousesports последствие решиха да го върнат обратно в състава.

Няма как да не споменем и френската сцена. G2 все още се намират в застой, въпреки звездния си състав. Най-странното в ситуацията беше, че те така и не решиха да вземат френското продиджи - ZywOo, който последствие се присъедини към NBK и apEX във Vitality. Добре, че G2 решиха да сложат bodyy на резервната скамейка, защото той е в ужасна форма вече повече от година и макар многобройните шансове да оправи играта си, той не успя. Така на негово място дойде AmaNEk.

Още един перфектен пример е отборът на Na`Vi, които година след година изпускат страхотни играчи, които могат да заместят Edward, който определено им пречи да бъдат един от отборите борещи се за челните места. AdreN и Hobbit бяха готови за трансфер за доста дълго време, но Na`Vi така и не направиха крачка към тях и така AdreN в момента е във FaZe, а Hobbit в HellRaisers.

Ако не взимате правилните решения и нямате смелост за промяна, то тогава отборът страда, а не е ли това най-важното?

 

Източник: vpesports

Няма коментари

Напиши коментар