Valiance победиха Windigo във финала на UML
CS:GO

Valiance победиха Windigo във финала на UML

Valiance спечелиха първия сезон на United Masters League след победа над българите от Windigo с 2-1 карти във финала.

The Esports Factory беше домакин на финалите на UML сезон 1, като целият екшън се случи през уикенда.

Четирите най-добри отбора от редовния сезон се класираха за финалите и играха Bo3 мачове с единична елиминация.

Полуфиналният сблъсък между Windigo и Sprout протече спокойно за българите, като Георги "SHiPZ" Григоров и Валентин "poizon" Василев се разкарваха по картите и избиваха противниците си доста лесно.

От другата страна, Valiance се справиха с GamerLegion, като за две карти, GamerLegion успяха да вземат общо 12 рунда.

Valiance спечелиха UML Season 1 и прибраха 50 хил. долара

Nemanja "nexa" Isakovic направи страхотен мач на Mirage, първата карта от финала, като направи 30 убийства, за да помогне на Valiance да поведе в сериите срещу българите от Windigo.

21-годишният играч продължи с добрата си игра и на Dust2, но Windigo не позволиха нещата да свършат по същия начин, като на Mirage и не след дълго трябваше всичко да се решава на Train.

Windigo трябваше да се връщат, след 0-4 и успяха да върнат дефицита до един рунд преди края на първата част. В началото на втората част сякаш отново щеше да наблюдаваме доста интересен мач, но защитата на Valiance беше перфектна и мачът свърши много по-бързо от очакваното, за жалост на българите.

Така Valiance се поздравиха с победата в сериите и спечелиха първия сезон на United Masters League, чийто финали се проведоха в Германия и си подсигуриха 50 хил. долара от наградния фонд.

Следващото голямо изпитание пред българите от Windigo е ESL Pro League Season 9, която се очаква да започне на 12 април. Те си запазиха място за 9-я сезон, като много малко не им достигна да се класират за LAN финалите на Season 8.

Разпределение на наградния фонд:

1. Serbia Valiance - $50,000
2. Bulgaria Windigo - $25,000
3. Europe GamerLegion - $15,000
4. Germany Sprout - $10,000

Забелязваме огромно присъствие на Windigo на голямата сцена, макар да не успяха да се класират за Major-а в Катовице, то те сега ще имат шанса да го направят на този в Берлин, през септември.

Именно българите доказват, че с труд и упоритост се стига далече!

Можем да пожелаем успех и да ни радват все повече и повече с успехите си!

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар