VALVE Anti-Cheat банна рекордно число хора
CS:GO

VALVE Anti-Cheat банна рекордно число хора

Още една вълна акаунти бяха изчистени.

Рекордно число хора бяха баннати от anti-cheat системата на Valve, като говорим за над 100,000, само за седмица.

Източник на тази информация е SteamDB.info, които забелязаха огромното число хора, баннати през седмицата - повече от 61,000 в четвъртък, като в сряда бяха само 28,000. Това е най-голямата бан вълна в историята на Valve Anti-Cheat системата.

Valve Anti-Cheat е пуснат през 2002, още в началото на Counter-Strike. Той поддържа повече от 300 игри (включително най-големите заглавия на Valve - Counter-Strike: Global Offensive и Team Fortress 2). Не знаем точно каква е причината за огромното количесто акаунти, които бяха екзекутирани, но все пак щом това е станало - имало е защо. За хората, които не са наясно, Valve имат полица и тя гласи, че щом си баннат от VAC системата, то този бан не подлежи на обжалване. Така че аз лично силно препоръчвам дори да не опитвате да използвате непозволени средства.

Интересното е, че вълната от банове идва седмица, след като играчи се оплакаха от липсата на anti-cheat система за играта Splatoon 2. Един от играчите успя да се въползва от това и си правеше каквото иска с ранглистата в играта, като сякаш по този начин призова Nintendo да предприеме мерки срещу хакерите.

 

 Valve наскоро пуснаха и новия Panorama UI, но все още проблемът с хакерите не е решен. Тези вълни от банове ги виждаме веднъж на няколко месеца, което означава, че хакерите все още намират пролуки в защитата. Всъщност доста игри страдат от същата участ, но хубавото е, че Китай са предприели мерки и хората, които разработват хакове може да получат дългогодишни присъди, както стана с хакери, разработчици на PUBG хакове.

Надеждата крепи човека, а до тогава не се дразнете на хора, които играят с непозволени средства, а просто HaveFun!

Няма коментари

Напиши коментар