Valve постави рекорд за VAC Bans след като CS:GO стана безплатна
CS:GO

Valve постави рекорд за VAC Bans след като CS:GO стана безплатна

Бройката на поставените VAC забрани беше напълно очаквана.

Valve разкри, че повече от 500 000 нарушители бяха наказани от Valve Anti-Cheat системата през същия месец, в който Counter-Strike:Global Offensive стана достъпна за всички. Това отразява опасенията, които CS:GO обществото имаше когато от Valve решиха да я направят безплатна.

Вярно, е че когато играта стана безплатна за всички драстично се покачи нивото на играчи, но заедно с тях и нивото на играчи използващи непозволени средства, а именно различни видове хакове. През декември месец, няколко дни след Danger Zone актуализацията имаше масивни VAC Ban вълни, които начисляват приблизително 600 000 преди 2019 година.

Тази VAC Ban вълна е най-голямата в историята на Steam, в сравнение с последния рекорд, който беше поставен през юли, този е с поне 10 пъти повече забрани. Valve Anti-Cheat системата поддържа повече от 300 игри, но най-често се свързва със заглавия на Valve като CS:GO, Dota 2 и Team Fortress 2.

Голяма част от CS:GO обществото твърдят, че безплатна игра като Counter-Strike ще привлече голям брой хакери, които просто ще си правят нови акаунти, ако бъдат VAC баннати и ще продължат да играят с различни хакове.

Бройката на уникалните или новите играчи на CS:GO е достигнала около 20 милиона през декември месец, като в сравнение с миналия месец, ноември, числото е два пъти по-голямо. В момента е най-играната игра в Steam с 587,465 активни потребителя, също така надмина Dota 2 по най-много активни играчи по едно и също време. Новият Battle Royale режим, който дойде с Danger Zone актуализацията, допринесе до този успех на играта. През декември CS:GO имаше 85,423 средно активни играчи (Покачване с 27.55% в сравнение с ноември). 

Според мен решението на Valve да направят играта безплатна за всички не беше най-разумното нещо, което са правили, да ще привлекат нови играчи, но пък за сметка на това 7 от 10 играчи играят с непозволени средства и нарушават удоволствието от играта. Какво ще си каже някой напълно нов играч, който за първи път решава да пробва играта? Всяка игра ще се пада срещу играч, който използва чийт и най-много да загуби желанието си да играе тази игра. Купуването на Prime статус до някъде намалява шанса от другия или от твоя отбор да има човек с хак, но замислете се всички тези "Смърф акаунти", които нямаха Prime статус преди актуализацията, а тези акаунти по-голямата част от тях се ползваха с цел да се чийтва. След актуализацията тези акаунти получиха безплатен Prime Status без да се налага да се свързват с телефона си и познайте какво - използват чийт срещу хора, с Prime Status понеже това не им е главния акаунт и не ги интересува особено дали ще получат VAC/Game Ban.

Източник : News.Unikrn

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
Промени в състава на BPro Gaming
CS:GO
CS:GO по време на празниците

Няма коментари

Напиши коментар