Valve започват да насрочват дати за Major турнирите през 2020 и 2021
CS:GO

Valve започват да насрочват дати за Major турнирите през 2020 и 2021

Valve започнаха да изпращат имейли към организаторите на турнири, като търсят предложения за следващите четири Major турнира, които ще се проведат през 2020 и 2021 година.

Разработчиците на CS:GO искат да решат с кого ще си партнират, поне година напред отсега, за да може организаторите на турнири да планират по-добре събитията, след като се водят най-големите две събития в годината, свързани с CS:GO.

Valve, също така се опитват да направят промени по графика на Major турнирите, след идващия StarLadder Major, който трябва да започне малко след почивката за играчите, което беше посрещнато с много критицизъм от отборите, като първото събитие за следващите две години ще бъде през май месец, а второто ще се пада ноември.

Което не е лошо - времето ще е по-топло.


Major турнирите през 2020 и 2021 ще се проведат през май и ноември

Разработчиците имат точни дати за всичките четири Major турнира през 2020 и 2021, като те търсят предложения за следните дати:

11-24 май, 2020
2-15 ноември, 2020

10-23 май, 2021
1-14 ноември, 2021

За да се справят с планирането на събитията, Valve възнамерява да реши кои да бъдат и двата партньора за 2020 година до края на юни месец, като след това ще бъдат готови за нови предложения за 2021.

Както може да видите по-горе, всичките четири Major турнира ще имат период на продължителност по две седмици, за разлика от турнирите през 2018 и 2019, които имат по три седмици, което ще намали умората, както при организаторите, така и при играчите. Освен това няма да задължи отборите да бъдат на дадено място толкова дълго време.

За да се справят с натоварването, организаторите ще трябва да пускат по два стрийма, за да покриват Swiss фазата, като във всеки турнир тя ще има продължилност от четири дни, вместо пет, според Valve.

В имейла, Valve напомня на партньорите си, че Major турнирите ще трябва да бъдат играни в удобна часова зона за повечето от CS:GO обществото, като се 21:00 CET (22:00 българско време), а също така задължително ще бъде Minor турнирите да бъдат играни в същата страна, в която ще бъде Major-ът.

Аз лично се радвам, че Valve поеха инициативата да променят малко датите, защото наистина графикът беше ужасен, спрямо играчите, които се връщат от почивка. Така няма да видим отборите в пикова форма, което определено ще отнеме от удоволствието да наблюдаваме Major.

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар