Vitality са шампионите на cs_summit 4
CS:GO

Vitality са шампионите на cs_summit 4

Vitality победиха Liquid във финала на cs_summit 4 и спечелиха титлата, както и 64 500 долара от наградния фонд.

Финалът започна на Nuke, където Vitality вече бяха победили Liquid веднъж с 16-3 в груповата фаза. Нещата изглеждаха по същия начин и тук, като французите поеха с преднина от 5-1.

След като спечелиха втория си рунд, Liquid продължиха да имат затруднения при влизането посока бомба А или Б, а Vitality стигнаха до 12 рунда в края на първата част.

Nathan "NBK-" Schmitt и компания спечелиха и рунда с пистолетите във втората част, след като именно капитанът им направи тройно убийство и бързо се стигна до точка от спечелване на картата при 15-4. Северноамериканците успяха да задържат Vitality още няколко рунда, преди да загубят 4 vs 3 ситуация и да позволяват на французите да се поздравят с първата карта с резултат 16-9.


ZywOo отново направи страхотен турнир и отново показа на какво е способен в най-трудния мач, а именно финалът

Liquid опитаха да изравнят нещата и започнаха много добре на Overpass с 3-0, след като Nick "nitr0" Canella спря Cedric "RpK" Guipouy, който замалко да спечели 1 vs 3 ситуация.

Веднага след като Vitality взеха оръжия, северноамериканците отново почувстваха напрежението и не успяваха да пробият френската защита. В края на първата част, резултатът беше 11-4 в полза на Vitality.

Mathieu "ZywOo" Herbaut увеличи преднината на отбора си на 12-4, след като спечели 1 vs 3 ситуация във втория рунд с пистолети, но Liquid запазиха самообладание и успяха да спечелят последвалия рунд, като минаха през "тоалетни".

Нещата започнаха да се променят коренно, като Vitality успяваха да вземат тук-там някое убийство, а Liquid намалиха дефицита от рундове до само един.

Французите най-накрая намериха пролука в защитата на Liquid и спечелиха доста чист рунд, който беше и техният 13-ти, а от там започнаха и размените на рундове, като в крайна сметка Vitality излезнаха крайни победители с 16-13 и 2-0 в сериите.

Класирането след края на събитието изглежда по следния начин:

1. France Vitality - $64,500
2. United States Liquid - $36,500
3-4. Finland ENCE - $20,000
3-4. United States NRG - $21,500
5. United States Ghost - $4,500
6. Australia Renegades - $3,000

18-годишният Mathieu "ZywOo" Herbaut абсолютно заслужено спечели и наградата за най-ценен играч (MVP) на турнира.

Звездата на Vitality има 1.33 рейтинг на турнира и поддържаше над 1.00 рейтинг в 14 от 15 карти, които изигра до спечелването на титлата.

Интересното е, че играчът направи най-добрите си мачове срещу фаворитите за спечелването на турнира, а именно ENCE и Liquid с 1.38 рейтинг и 1.44 рейтинг респективно.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар