Второ българско участие на IEM Katowice - HellRose
CS:GO

Второ българско участие на IEM Katowice - HellRose

Ивелина "HellRose" Данова и отборът и Squared Prospects ще участват на женския турнир в Катовице, а треньор ще им бъде Емилиян "spyleadeR" Димитров.

Squared Prospects - отборът на Ивелина "HellRose" Данова си осигури последната квота за турнира, с награден фонд от 50 хил. долара, след като спечели европейската квалификация с победа над Lazarus, като последва стъпките на Besiktas, Assassins и Orgless fe, победителите от предишните отворени квалификации.

След като Dignitas fe бяха поканени за основното събитие, като защитаващи титлата си шампиони, северноамериканците от CLG Red получиха място, като дори не дадоха карта на отборите iNTACT или Hooked.


Ивелина "HellRose" Данова и Squared Prospects ще се борят за титлата на Intel Challenge Katowice (на снимката: spyleadeR и HellRose)

Бившият играч на BPro Gaming - Емилиян "spyleadeR" Димитров отново се нагърби със задачата да бъде треньор на момичетата и според реакциите на отбора в социалните мрежи, той се е справил доста добре със задачата си, а виждаме и резултата.

Това не е първият път на spyleadeR, в който той се изявява като треньор. За втори път той помага на HellRose и отбора на Squared Prospects в техните пътешествия, като този турнир ще бъде най-голямото предизвикателство пред отбора.

След като spyleadeR напусна BPro Gaming и в момента активно търси къде да играе, това не изключва той да бъде треньор в някой български отбор, защо не и BPro отново. Предстои да разберем.

Carnage fe и Time das Lindas ще бъдат представителите на Азия и Южна Америка, респективно, като полския турнир ще бъде и тест за дуото, точно преди WESG World Finals, където залога ще бъде над 100 хил. долара.

The Intel Challenge Katowice ще започне на 28 февруари и ще продължи до 2 март, като част от Intel Extreme Masters Katowice. Повече детайли около турнира, включително формат и график ще бъдат пуснати скоро, като отборите които ще присъстват ще бъдат следните:

United States Dignitas fe
Other Assassins
Europe Squared Prospects
Australia Carnage fe

Europe Besiktas
Europe Orgless fe
United States CLG Red
Brazil Time das Lindas

На мен лично ще ми бъде интересно да наблюдавам турнира, за да видя дали женският Counter-Strike е вдигнал нивото си.

Очакват ни интересни седмици с IEM Katowice, бъдете с нас, шоуто тепърва започва!

  • Александър Александров
    Едва в последното изречение става ясно, че играта е CS. :) Пишете така, сякаш читателите не знаят всичко, което вие знаете по темата - аз например не знаех по коя игра е турнирът ... Иначе, евала на мацките, успех.
показване на 1 от 1 Коментар