Windigo Gaming се класираха за DreamHack Masters Dallas 2019
CS:GO

Windigo Gaming се класираха за DreamHack Masters Dallas 2019

Windigo Gaming са първият класирал се за DreamHack Masters Dallas отбор.

Измина само една седмица от последната и най-важна победа за българите, а именно първото място на World Electronic Sports Games 2018, където нашенците успяха да си проправят път до финалите след победи над отбори като MIBR и G2 Esports. Повече за този успех може да прочетете в тази статия.

Победната им серия не стихва дори след еуфорията от спечелването на голям турнир като WESG. След като момчетата бяха поканени да участват в затворените европейски квалификации за DreamHack Masters Dallas 2019, те се изправиха срещу още няколко добре утвърдили се имена в CS:GO сцената, а именно съставите на BIG (с 2 на 0), G2 Esports (с 2 на 1) в полуфинала и AVANGAR (с 2 на 0) на финала, за да се класират накрая за основното събитие.


Windigo триумфираха на WESG 2018, снимка от HLTV


Overpass (16-12 за Windigo)

Първата карта от двубоя беше Overpass (map pick на Windigo), където Windigo започнаха като T.

Още в първи рунд с пистолети Валентин "poizon" Василев успява да направи 3 HS убийства (2 с Glock и 1 с USP-S) в 2 на 3 ситуация, помагайки на отбора си да поведе резултата.

За първата половина от играта нашите момчета взеха общо 11 рунда и дадоха 4 на своите опоненти от Казахстан. Във втората половина им трябваха само още 5 бързи рунда, за да заключат картата в своя полза, но AVANGAR решиха да се разиграят и проточиха играта.

При резултат от 13 на 11 за българите, poizon отново избухна с добро отиграване, взимайки трима играчи на AVANGAR с AWP в защита на бомба А, възпрепятствайки ги да се доближат до победата. В следващия рунд обаче нещата се объркват. Alexey "qikert" Golubev прибра четирима - пали Виктор "v1c7oR" Дянков с Molotov и в същото време взима Янко "blocker" Панов, а след това се справя безпроблемно с poizon и Камен "bubble" Костадинов, от когото този рунд зависеше, оставайки в 1 на 1 ситуация срещу казахстанеца.

Тежка карта за Windigo, макар и бидейки техен избор.


Inferno (16-1 за Windigo)

Втората карта беше доста бърза джага тип Astralis vs Cloud9 (16 на 0), но с едничката разлика, че AVANGAR взеха поне един рунд на Windigo.

Картата беше избор на AVANGAR, а още по-странното в случая е, че Inferno е най-слабата карта на Windigo. Казахстанците явно бяха решили, че ако бият първата карта, то с втората ще приключат окончателно двубоя, но нашите момчета напълно им объркаха плановете и им взеха и двете карти.


Windigo са първият от общо два отбора, които ще се класират от европейската квалификация за предстоящото събитие в Далас.

DreamHack Masters Dallas 2019 ще се проведе от 28-ми май до 2-ри юни в Kay Bailey Hutchison Convention Center и ще включва награден фонд от 250 хиляди долара.

Груповата фаза ще бъде от 28-ми до 30-ти май, а плейофите ще са от 31-ви май до 2-ри юни.

Още 15 отбора ще се включат в надпреварата, като 10 от тях ще бъдат директно поканени, а останалите 5 - ще се класират чрез затворени квалификации в още няколко региона.

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар