Windigo и mousesports се класираха за Europe Minor
CS:GO

Windigo и mousesports се класираха за Europe Minor

Българите и съставът на mousesports са първите два отбора, които се класираха за Europe Minor, след победи над Valiance и Vitality.

Мачът между Windigo и Valiance, които победиха ENCE и LDLC, респективно в предишния рунд на квалификацията, стартира на Inferno - изборът на българите.

Нямаше изявен лидер през първата част, като момчетата на Камен "bubble" Костадинов взеха малка преднина от един рунд с резултат 8-7 като терористи.

Всичко се промени през втората част, когато българите взеха нещата в свои ръце и много бързо затвориха картата с резултат 16-9, а Валентин "poizon" Василев завърши с 32 фрага.

След като спечелиха третия си рунд с пистолети в сериите на Dust2, Windigo пое изцяло контрола на срещата и спечели първите пет рунда. Valiance най-после се отърси от шока и взе следващите два от общо три рунда, но българите не пуснаха кокала и спечелиха първата част с 12-3.

Във втората част Windigo спечели още един рунд с пистолети, за да стигне до 13-я си рунд. Естествено, Valiance опита да се завърне, но българите не дадоха никакви шансове, като затвориха картата с 16-6 и запазиха едно от местата на Europe Minor, който ще се проведе на 16-20 януари в Катовице, Полша.

 2 - 0 

16 Inferno 9
16 Dust2 6


Изoбражение: HLTV

От друга страна, mousesports играха срещу новия отбор на Vitality, а първата карта беше Inferno - изборът на французите.

Те поведоха с 6-1, но mousesports успя да намали дефицита до три рунда на полувремето. Nathan "NBK-" Schmitt игра изключително добре и завърши картата с 1.69 рейтинг, а французите затвориха с 16-7, сякаш доста лесно.

Знаейки, че губят вече с една карта, момчетата от mousesports стартираха много добре на Mirage и поведоха с 5-3 и в последствие завършиха първата част с резултат 8-7.


mousesports отново направиха обрат

Mousesports бързо увеличи преднината си на 14-8 през втората част и макар Vitality да направи няколко опита да се завърне, mousesports затвори картата.

Решаващата карта беше Nuke, а "мишките" спечелиха рунда с пистолетите и последвалите anti-eco рундове. Най-интересната част беше първият рунд пушки, който Martin "STYKO" Styk го спечели в ситуация 1v5.

Французите най-после записаха един рунд, като освен него спечелиха още два до края на първата част.

Момчетата на Chris "chrisJ" de Jong бързо спечелиха четвъртия си рунд с пистолети за сериите, но Vitality този път отвърна подобаващо, като върна дефицита на рундове до три с резултат 10-13. Точно тогава mousesports затегна нещата и спечели картата с 16-10, за да се класира за Europe Minor.

 2 - 1 

7 Inferno 16
16 Mirage 14
16 Nuke 10


Изображение: HLTV

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
AVANGAR спечели Bucharest Gaming Week Invitational
CS:GO
MIBR взимат TACO и ZEWS в замяна на Stewie2K
Еспорт
Календарът на DreamHack за 2019-та

Няма коментари

Напиши коментар