Windigo победиха MIBR и са на полуфинал на WESG 2018
CS:GO

Windigo победиха MIBR и са на полуфинал на WESG 2018

Windigo отстраниха MIBR в третия четвъртфинал на WESG 2018, като си подсигуриха място на полуфинала, в който може да срещнат или G2 Esports или Absolute.

Може би най-неочакваното нещо се случи, за радост на всички българи. Най-тежкият опонент в турнира - отборът на MIBR се падна да играе срещу българите на четвъртфинал, но лъвовете успяха да отстранят петият най-добър отбор в света с 2-1 карти.

Първата карта беше Dust 2, а всичко започна много добре за българите, които спечелиха рунда с пистолетите. След обмяна на рундове обаче през цялата първа част и доста оспорвана игра се стигна до 8-7 в полза на бразилците.

През втората част, Windigo отново успяха да спечелят рунда с пистолетите. Последва и Ace от Виктор "v1c7oR" Дянков, като Витята буквално спаси Windigo в този рунд, защото бяха останали 2-ма срещу 4-ма и бразилците можеха да спечелят eco.

MIBR така и не успяха да намерят отговор на атаката на българите и така се стигна до крайния резултат от 16-8 в полза на Windigo.


v1c7oR беше една от причините, поради която Windigo успяха да победят убедително на Dust 2 с 1.45 рейтинг.

Втората карта беше Train, а MIBR най-после загатнаха за себе си и, като използваха инерцията си успяха да приберат доста рундове в кошницата, като крайният резултат за първата част беше 9-6, а MIBR бяха терористи. Имайки предвид, че Train определено облагодетелства повече CT-та, то Windigo се намираха в доста неигодна позиция.

Втората част продължи, както завърши първата, макар Windigo да спечелиха рунда с пистолетите, после загубиха force buy от страна на бразилците. Оттам-нататък всичко тръгна надолу за българите, а всичко свърши след четворно убийство на Fernando "fer" Alvarenga и резултат от 16-8, което ни пренесе на третата карта, която е и една от най-добрите карти на Windigo.


fer направи всичко възможно, за да може неговият отбор да спечелят, но това не беше достатъчно

Финалната карта - Overpass стартира перфектно за българите, които отново спечелиха рунда с пистолетите, но веднага след това загубиха последвалия рунд. Този път, обаче, българите се стегнаха и не позволиха на MIBR да направят същото, като на Train, като имаха изключително дисциплинирана защита и не оставиха никакви шансове на бразилците, каквото и да опитваха те. В крайна сметка първата част завърши при резултат 12:3 за българите.

Втората част започна и познайте какво? Windigo отново спечелиха рунда с пистолетите и след това се стигна до резултат 14-3, а така им трябваха само два рунда за да се класират на полуфиналите. Въпреки резултатът, MIBR вдигнаха темпото и започнаха да връщат рунд по рунд, което изненада нашите момчета и сякаш паднаха в някаква бездна за доста рундове, в които не намираха начин да пробият защитата на бразилците.

Windigo имаха шанс да стигнат до 15 рунд, след като бяха останали 3 vs 1 срещу fer, но след страхотно отиграване на бразилеца, той успя да спечели рунда.

Героичната игра, обаче не беше достатъчна и Windigo стигнаха до 15 рунд. MIBR отново загатнаха, че може да се стигне до обрат и стигнаха до 13 рунд, но след още един опит на българите на бомба Б, този път се оказа успех и така те стигнаха до резултат 16-13 и така желаните полуфинали, където най-вероятно ще срещнат отбора на G2, който първо ще трябва да се справи с Absolute в другия четвъртфинал за деня.

В офиса на HaveFun TV с удоволствие наблюдавахме добрата игра на българите и им пожелаваме успех в следващите, надяваме се, два мача и дано да се върнат у дома с голямата награда!

 

Източник: HLTV

3 Коментара

Напиши коментар
 • u3potukaaa
  u3potukaaa
  @миффзи Така е но виждам медии с по 20 човека viweri са успели да вземат правата ;д Но вие разбираш ли не сте могли :Д ок колко 10 бона ли искаха за да се излъчват мачове от wscg? Тва беше ироничен въпрос :)
 • Miffzy
  Miffzy
  @u3potukaaa Понеже ти е малко трудно, сега ще ти обясня: За да се излъчва даден турнир трябва да имаме ПРАВАТА да го направим. Към момента имаме правата да излъчваме турнирите от ESL. И понеже сме МЕДИЯ, ние ОТРАЗЯВАМЕ абсолютно ВСИЧКИ български успехи на световната еспорт сцена. Даже бих казала, че освен първи сме и единствените, които го правят. Та по-скоро е смешно (или тъжно), че говориш наизуст. Хубав ден.
 • u3potukaaa
  u3potukaaa
  Смешно е да се водите някаква еа-спорт медия и да не предавате нито 1 мач на Български отбор на такова ниво..Смешното е че сте Българска медия :)
показване на 3 от 3 Коментара