Windigo са на финал на WESG
CS:GO

Windigo са на финал на WESG

Българите от Windigo победиха G2 в полуфинала и се класираха за финала, където ще срещнат поляците от AGO.

Вторият полуфинал за деня започна на Cache, изборът на G2, като Валентин "poizon" Василев помогна на Windigo да спечелят рунда с пистолетите, след 1 v 2 ситуация, която той спечели.

В третия рунд, G2 отговориха подобаващо и разбиха икономиката на българите, за да поведят с 4-2 впоследствие.

В седмия рунд, Windigo само пистолети и все пак успяха да вземат рунда, за да върнат нещата до 1 рунд дефицит. Въпреки всичко, французите спечелиха първата част, като не оставиха особени шансове на Windigo, а резултатът беше 12-3, G2 бяха CT.


SHiPZ имаше 2.59 рейтинг на Overpass и изуми всички ни с играта си

Windigo се нуждаеха от задължителен рунд с пистолети, ако искат да стигнат до обрат, а двойните убийства на Камен "bubble" Костадинов и Виктор "v1c7oR" Дянков помогнаха това да стане факт. G2 отговориха подобаващо и спечелиха 14-я си рунд, но мачът все още не беше свършил, а българите показаха характер и лъвско сърце при retake ситуации и винаги успяваха да стигнат до победата в рунда.

Българите спечелиха осем поредни рунда, за да стигнат и до рунд от победата, но G2 успяха да спечелят последния рунд и така влезнахме в overtime. Там Windigo завършиха своето завръщане, като спечелиха по два рунда като CT и T и така победиха с 19-17.

Overpass, която е и най-добрата карта на българите отново остана свободна, но въпреки това Lucky и JaCkz направиха по няколко двойни убийства, за да може G2 да поведе дори с 2-0, като CT

Веднага след взимането на оръжия, обаче нещата станаха напечени за француите, а българите спечелиха четири поредни рунда и поведоха с 6-3. G2 отново успяха да стигнат до рунд, но веднага след това бяха ресетнати, което помогна да българите да стигнат до 9-ти рунд, като T.

До този момент Георги "SHiPZ" Григоров вече имаше над 20 убийства на своята сметка, но след смяната на местата той въобще не се спря, а напротив - продължи и стигна до две тройни убийства, в първите няколко рунда на втората часто, а впоследствие G2 просто не успяха да намерят пролука в българите и така успехът с 16-7 стана факт, а за първи път имаме български отбор, който е на финал на световното първенство - WESG.

В утрешния ден, Windigo ще срещнат AGO в мач за 500 хил. долара и титлата - Световен шампион.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар