Windigo са поканени на затворената квалификация за Европейския Minor
CS:GO

Windigo са поканени на затворената квалификация за Европейския Minor

От StarLadder обявиха поканените отбори за затворената квалификация за Европейския Minor, която ще се проведе от 10-12 юни, като осем отбора ще дойдат от отворени квалификации, а другите осем са директно поканени.

Общо 16 отбора ще се борят в затворената квалификация, която ще се проведе от 10-12 юни, като осем от отборите ще дойдат от отворени квалификации, а другите осем ще бъдат директно поканени.

В листата с поканени можем да видим няколко големи имена, някои от отпаднаха на предишния Major, след като бяха извън топ 14 на IEM Katowice, като два от тези отбори са BIG и fnatic.


Fnatic в момента са под номер шест в световната ранглиста и те са фаворитите за спечелване на затворената квалификация за Europe Minor.

Другите отбори, които ще видим също не се представиха добре на предишния Major, като имаме три датски отбора - North, OpTic и Heroic, които ще се присъединят към гореспоменатите състави, плюс българите от Windigo, Valiance и mousesports.

Пълният списък с отбори, които ще бъдат поканени на затворената квалификация за Europe Minor са отбори от топ 30 на световната ранглиста и може да видите тук:

Sweden fnatic
Denmark North
Bulgaria Windigo
Serbia Valiance

Denmark Heroic
Germany BIG
Europe mousesports
Denmark OpTic

Преди известно време Windigo спечелиха WESG 2018 и станаха световни шампиони по CS:GO, което определено им повлия на самочувствието и те се представиха изключително добре в ESL Pro League S9, но за съжаление в тяхната група имаше не 1 или 2, а цели три отбора от топ 10 в световната ранглиста. Българите можеха да се справят и с трите отбора, но не им достигна много малко. Na`Vi, Fnatic и G2 определено срещнаха огромни проблеми срещу българите, което ни подсказва, че те са вдигнали доста нивото, но все още не са стигнали пълния си потенциал.

Следващият турнир на българите е DreamHack Open Tours.

Българите от Windigo минаха през квалификациите, за да се класират за този турнир, като спечелиха Bo3 мачове срещу Lyngby Vikings и devils.one, докато техните опоненти до финала спечелиха срещу Unique и AGO. Финалът беше и реванш за Windigo от United Masters League Finals, където Windigo загубиха от сърбите и завършиха втори.

Windigo се класираха за още едно събитие на DreamHack, което ще се проведе в Далас.

След като момчетата бяха поканени да участват в затворените европейски квалификации за DreamHack Masters Dallas 2019, те се изправиха срещу още няколко добре утвърдили се имена в CS:GO сцената, а именно съставите на BIG (с 2 на 0), G2 Esports (с 2 на 1) в полуфинала и AVANGAR (с 2 на 0) на финала, за да се класират накрая за основното събитие.

DreamHack Masters Dallas 2019 ще се проведе от 28-ми май до 2-ри юни в Kay Bailey Hutchison Convention Center и ще включва награден фонд от 250 хиляди долара.

Груповата фаза ще бъде от 28-ми до 30-ти май, а плейофите ще са от 31-ви май до 2-ри юни.

 

Няма коментари

Напиши коментар