Windigo са шампионите на Moche XL
CS:GO

Windigo са шампионите на Moche XL

Българите победиха с 2-0 GamerLegion, за да станат шампионите на Moche XL, след страхотна игра на Валентин "poizon" Василев.

Windigo затвориха Train много бързо и отново продължиха да доминират благодарение на отигравания на poizon, както в рунда с пистолетите, така и в няколко от следващите рундове, като 20-годишния българин доказа за пореден път защо е един от най-големите таланти на Балканите.

GamerLegion така и не намериха начин да се защитят срещу българите, като успяха да спечелят само три рунда през първата част, благодарение на Kevin "Ex6TenZ" Droolans, който спечели една 1 vs 2 ситуация и още два пъти намери по три убийства с AWP. Windigo затвориха първата част с 12-3, а и не им отне много време да затворят и самата карта, като спечелиха четири поредни рунда след това.


poizon поведе Windigo към много важна победа, за да приключи сухата серия

Българите поведоха и на Dust2, като poizon успя да направи три убийста на long, за да спечелят рунда с пистолетите, но GamerLegion отговориха в следващия рунд.

Въпреки това, Windigo затегнаха защитата, като poizon продължаваше да жъне фрагове по картата с неговото AWP, като помогна на отбора си да стигне до цели 9 рунда, докато Kevin "HS" Tarn успя да помогне на отбора си, които спечелиха два важни рунда.

Естонецът продължи да притеснява българите с още четири убийства в рунда с пистолетите, но това не помогна особено много на GamerLegion. Windigo отговориха веднага във втория рунд и разбиха икономиката на противниците си, когато Виктор "v1c7oR" Дянков направи четворно убийство и много добро отиграване на 1 vs 1 ситуация, като така даде необходимата инерция на отбора си да довършат започнатото и да победят с 16-8 и така да направят сериите 2-0.

Валентин "poizon" Василев имаше 1.82 рейтинг във финала, като на първата карта (Train) дори мина над 2.0 рейтинг, като българинът вярва, че започва да си връща формата и, че целта на отбора е влизане в топ 10 на световната ранглиста.

Крайно класиране на Moche XL Esports:

1. Bulgaria Windigo - $40,000
2. Europe GamerLegion - $20,000
3-4. Brazil FURIA - $6,000
3-4. Poland Virtus.pro - $6,000
5-6. Germany BIG - $1,500
5-6. Portugal OFFSET - $1,500

За жалост няма да видим Windigo на следващия Major, но пък така ще имат повече време за подготовка и може в началото на идващата 2020-та година, най-после да имаме изцяло български отбор на Major.

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар