Windigo се класираха за DreamHack Open Tours
CS:GO

Windigo се класираха за DreamHack Open Tours

Windigo спечелиха с 2-1 карти срещу Valiance, за да се класират за DreamHack Open Tours, от затворената европейска квалификация.

Българите успяха да се класират за DreamHack Open Tours, като спечелиха Bo3 мачове срещу Lyngby Vikings и devils.one, докато техните опоненти до финала спечелиха срещу Unique и AGO. Финалът беше и реванш за Windigo от United Masters League Finals, където Windigo загубиха от сърбите и завършиха втори.


Windigo отново показват, че 2019 ще бъде тяхната година, след като се класираха за DH Open Tours 2019

Финалът стартира странно, като двата отбора размениха по една карта, но при победата на Windigo беше картата на Valiance, а Valiance победиха на избора на Windigo. 16-5 на Nuke и 8-16 на Dust2, като финалната карта беше Mirage, а тя решаваше всичко.

На Mirage българите успяха да затворят нещата в последния 30 рунд, а дотогава Nemanja "nexa" Isakovic и Nemanja "huNter" Kovac имаха по 30 фрага, но все пак не успяха да помогнат на отбора си за крайна победа.

Победата е много важна за Windigo, като това означава класиране за DreamHack Open Tours, като те се присъединяват към французите от chebran, в чийто състав присъстват имена, като DEVIL, devoduvek и to1nou. Все още не са ясни всички участници на турнира и тепърва очакваме шест отбора да бъдат поканени.

Турнират ще се проведе от 17 до 19 май в Тур, Франция, а осем отбора ще се борят за наградния фонд от 100 хил. долара.


Изображение: HLTV

Отборите, които са ясни до момента са именно Windigo и chebran, но очакваме още покани:

Bulgaria Windigo
Other Покана
Other Покана
Other Покана

France chebran
Other Покана
Other Покана
Other Покана

Windigo се класираха за още едно събитие на DreamHack, което ще се проведе в Далас.

След като момчетата бяха поканени да участват в затворените европейски квалификации за DreamHack Masters Dallas 2019, те се изправиха срещу още няколко добре утвърдили се имена в CS:GO сцената, а именно съставите на BIG (с 2 на 0), G2 Esports (с 2 на 1) в полуфинала и AVANGAR (с 2 на 0) на финала, за да се класират накрая за основното събитие.

DreamHack Masters Dallas 2019 ще се проведе от 28-ми май до 2-ри юни в Kay Bailey Hutchison Convention Center и ще включва награден фонд от 250 хиляди долара.

Груповата фаза ще бъде от 28-ми до 30-ти май, а плейофите ще са от 31-ви май до 2-ри юни.

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар