Windigo се класираха за WESG 2018 Finals
CS:GO

Windigo се класираха за WESG 2018 Finals

Windigo заслужиха мястото си на WESG 2018, след като спечелиха Източноевропейската квалификация с победа над ex-Royal Bandits.

Отборът, който ще вземе квота за WESG 2018 Finals се реши, след като победителите от двете отворени квалификации се срещнаха в директен Bo3 сблъсък.

Интересното е, че ex-Space Soldiers изгубиха от Windigo още в първата квалификация, което беше и финал преди финала според много хора.


Българите се класираха на WESG Finals

Турските фенове бяха разочаровани още веднъж, след като ex-Space Soldiers беше победен в първата квалификация. Българите от Windigo победиха и играчите от ex-Royal Bandits, които са без организация от средата на ноември месец, след като победиха Arena Bulls във втората квалификация.

Финалът започна перфектно за Windigo, защото дошлият от Bpro Gaming Валентин "poizon" Василев отново удари 30 фрага и така Windigo спечели своята карта Overpass, макар да беше доста близка с резултат 16-11.

Cache се разви по различен начин, като българите не оставиха никакви шансове на ex-Royal Bandits, а Георги "SHiPZ" Григоров свърши картата с 1.71 рейтинг и имаше средно по 123 нанесени щети на рунд посока противниците си.

Квалифицирането за WESG Finals ще дойде много добре за българите, които в момента са на 35-то място в световната ранглиста. Windigo е извън топ 30 от юли месец, като най-скорошното участие на LAN събитие беше ZOTAC Cup Masters Europe Regional Finals, което е от преди шест месеца (изключваме Comic Con Bulgaria).


Изображение: HLTV

WESG 2018 Finals ще се проведе през март, като точната дата за събитието не е ясна все още. Турнирът ще има награден фонд от 890 000 долара!

Ето и отборите, които ще участват:

Russia Russia
Denmark OpTic
Canada Ghost
Mexico Mexico
Argentina Furious
China CyberZen
Australia Chiefs
Finland ENCE
Bulgaria Windigo

Serbia Valiance
Spain Movistar Riders
United States Singularity
Argentina Isurus
Korea MVP PK
Hong Kong BTRG.HK
Algeria Viva Algeria
Brazil Imperial

По мое лично мнение, българите имат огромен шанс да вземат голямата част от наградния фонд. Съперниците, които могат да им направят проблем, не са толкова много. Виждаме OpTic, които са добре сложен отбор, заедно със сборката Russia, съставена от WorldEdit, hooch, flamie, seized и Dosia, Ghost, които са един от най-добрите отбори в Америка, шампионите от DreamHack Winter - ENCE и като гарнитура може да добавим Valiance, които преди 15 дни победиха Windigo с 2-0 за United Masters League.

Можем да пожелаем само успех на българите!

А докато дойде турнира през март месец, както винаги - Have Fun!

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар