Windigo се класираха за затворените квалификации на Europe Minor
CS:GO

Windigo се класираха за затворените квалификации на Europe Minor

Втората отворена квалификация за Europe Minor свърши, като два отбора се класираха за затворената, единия от които са българите от Windigo.

Освен че Windigo победиха Fnatic във вчерашния ден на ESL Pro League Season 8, което коментирахме на български език за вас на HFTVRed, то малко по-рано те успяха да се класират и за затворената квалификация за Europe Minor.

Запис от срещата на Windigo vs Fnatic:

 В началото на квалификацията AGO бяха елиминирани от Fierce и това сякаш даде началото на серия от непредвидими мачове, като доста добри отбори не успяха да стигнат до по-напредналата фаза на турнира.

Победителите от DreamHack Winter квалификацията - x6tence Galaxy бяха елиминирани от Defusekids, а Vitality и LeftOut изгубиха срещу Tempo Storm и cats.


Изображение: HLTV

Българите от Windigo бяха първите, които извоюваха място на затворената квалификация. След драмата с Валентин "poizon" Василев и договора му с Windigo, който според Bpro е незаконен, защото все още съществува активен такъв с българската организация, отборът на Windigo се справя повече от добре. Сега, именно с новото попълнение, те успяха да победят cats, Valiance и накрая Tricked, като срещу последните poizon имаше 1.83 рейтинг и 102 ADR.

Във вчерашния мач срещу Fnatic poizon отново имаше добри статистики, като във втората карта имаше 1.57 рейтинг и 113 ADR и отново беше начело на отбора си. В първата карта също не се представи зле с 90ADR и 1.18 рейтинг, но все пак опоненти са отбора на Fnatic, а победата беше доста сладка в крайна сметка.

След идването на таланта в отбора на Windigo, те показват едно ново лице - показват, че могат да се надстрелват с най-добрите в световен мащаб и се надяваме да задържат тази форма, която показаха срещу Fnatic - с минимално излишни движения, обрана игра и добри тактики.

Ето и всички отбори, които са се класирали за затворената квалификация до момента:

Europe mousesports
Finland ENCE
Denmark Heroic
Poland Kinguin
Germany Sprout
Bulgaria Windigo
Europe Отворена квалификация #3
Europe Отворена квалификация #4

Denmark North
Denmark OpTic
Poland Virtus.pro
Turkey ex-Space Soldiers
Denmark Fragsters
Poland MIKSTURA
Europe Отворена квалификация #3
Europe Отворена квалификация #4

Екшънът ще продължи на 10-ти ноември, като тогава започва 3-та отворена квалификация, а ако желаете може да се регистрирате от сайта на турнира.

Не забравяйте, че още тази вечер екшънът в ESL Pro League с участието на Windigo започва в 18:00, когато те ще се изправят срещу турците от Turkeyex-Space Soldiers, а малко по-късно, в 22:30, техен опонент ще бъдат шампионите от ESL One New York - mousesports.

Можете да проследите всички срещи на български език в нашия twitch канал - HFTVRed.

Няма коментари

Напиши коментар