Windigo ще играят с Calyx на DreamHack Masters Dallas
CS:GO

Windigo ще играят с Calyx на DreamHack Masters Dallas

Поради проблеми с визата на Янко "blocker" Панов, Windigo трябва да игрят с Bugra "Calyx" Arkin на DreamHack Masters Dallas.

20-годишният турски играч напусна ex-Space Soldiers през април, като обяви, че е отворен за оферти от европейски или северноамерикански отбори.

Участието на DreamHack Masters Dallas ще бъде първото с отбор, който не е турски за Calyx. Последната му официална игра беше на 14 април, когато ex-Space Soldiers играха на ESL Pro League Season 9 Europe.


Calyx ще трябва да замести blocker на DreamHack Masters Dallas, заради проблеми с визата на българина

Очаквахме много повече от Windigo на груповата фаза за ESL Pro League Season 9, но те завършиха на последно място, като няма как да не споделим, че бяха в най-трудната група, заедно с отборите на Natus Vincere, G2 и fnatic.

На другия голям турнир, на който българите участваха, те не можаха да се класират за плейофите, а това беше именно DreamHack Open Tours, където дори очаквахме българите да го спечелят.

DreamHack Masters Dallas ще се проведе от 28 май до 2 юни, като 16 отбора ще се борят за голямата награда от 250 хил. долара.

Първият мач на Windigo ще бъде срещу състава на FaZe, които наскоро добавиха Filip "NEO" Kubski, който стана и техен IGL.

Windigo успяха да се класират от затворената квалификация, в която бяха поканени да участват.

Те се изправиха срещу още няколко добре утвърдили се имена в CS:GO сцената, а именно съставите на BIG (с 2 на 0), G2 Esports (с 2 на 1) в полуфинала и AVANGAR (с 2 на 0) на финала, за да се класират накрая за основното събитие в Далас, Тексас, САЩ.

Отдолу може да видите и състава, с който ще играят българите на DreamHack Masters Dallas:

Bulgaria Kamen "bubble" Kostadinov
Bulgaria Viktor "v1c7oR" Dyankov
Bulgaria Valentin "poizon" Vasilev
Bulgaria Georgi "SHiPZ" Grigorov
Turkey Buğra "Calyx" Arkın

Дали Calyx ще успее да влезне в обувките на blocker и да се представи на ниво, предстои да разберем.

 

Източник: HLTV 

Няма коментари

Напиши коментар