Windigo ще участват на LOOT.BET Season 2
CS:GO

Windigo ще участват на LOOT.BET Season 2

Вторият сезон на онлайн надпреварата, която има 30 хил. долара награден фонд, ще включва българите от Windigo, както и AGO и Epsilon на SPELLAN.

Седмица, след като AVANGAR спечелиха сезон едно, като победиха Winstrike с 2-1 карти във финала, UCC и LOOT.BET обявиха и втория сезон на лигата.

Състезанието ще започне с отворена квалификация, която ще продължи от 29-29 март. Победителят ще се класира за затворената фаза, където ще се срещне с Tricked, Nemiga и DreamEaters за две квоти в редовния сезон.


Windigo са фаворитите за спечелване на втория сезон на LOOT.BET

Двата отбора, които ще се класират, ще се присъединят към 14-те поканени състава в редовния сезон на надпреварата, който ще се състои от 2-22 април, във формат Swiss, best-of-three.

Най-добрите осем отбора ще продължат напред, към плейофите, които ще бъдат във формат с двойна елиминация, best-of-three и ще продължат от 23 април до 3 май, а победителят ще прибере 18 хил. долара.

Windigo отново могат да повторят финала от WESG срещу AGO, където българите спечелиха с 2-1 карти и се прибраха с голямата награда от 500 хил. долара.

Epsilon също са в подем, като отборът на Теодор "SPELLAN" Николов ще играе на финал на ESEA MDL 30 Europe, след победа над Team Spirit с 2-0 карти в полуфинала. Следващото предизвикателство пред българина и неговия отбор ще бъде победителят от мача между ALTERNATE aTTaX и Movistar Riders.

На хартия, Windigo не трябва да срещнат каквито и да е проблеми, като българите дори успяха да се класират за DreamHack Masters Dallas.

DreamHack Masters Dallas 2019 ще се проведе от 28-ми май до 2-ри юни в Kay Bailey Hutchison Convention Center и ще включва награден фонд от 250 хиляди долара.

Груповата фаза ще бъде от 28-ми до 30-ти май, а плейофите ще са от 31-ви май до 2-ри юни.

Още 15 отбора ще се включат в надпреварата, като 10 от тях ще бъдат директно поканени, а останалите 5 - ще се класират чрез затворени квалификации в още няколко региона.

В момента отборите, които ще участват на LOOT.BET Season 2 изглеждат по следния начин:

Poland Virtus.pro
Russia Winstrike
Europe NoChance
Europe Epsilon
Brazil Sharks
Europe Покана
Europe Покана
Europe Квота от затворена квалификация

Bulgaria Windigo
Poland AGO
Poland x-kom
Germany ALTERNATE aTTaX
Norway Nordavind
Europe Покана
Europe Покана
Europe Квота от затворена квалификация

30-те хиляди долара ще бъдат разпределени по следния начин в сезон 2:

1. $18,000
2. $7,500
3. $3,000
4. $1,500

Няма коментари

Напиши коментар