Ясни са групите за ESL Pro League Season 9 Finals
CS:GO

Ясни са групите за ESL Pro League Season 9 Finals

Групите за ESL Pro League Season 9 Finals бяха изтеглени. Екшънът ще се предава по HaveFun TV.

Настоящите шампиони от Astralis са в доста по-спокойната Group A, където би трябвало да не срещат никакви проблеми, като само NRG и fnatic ще са отборите, които би трябвало да застрашат сегашния световен номер 2 отбор.

Liquid, от друга страна, са в група с други два топ 10 отбори. FaZe и North, както и MIBR, които ще се опитат да направят нещо, особено след като изпаднаха още в груповата фаза на ECS Season 7 Finals, точно преди няколко дни.


Liquid са в тежка група с FaZe и MIBR

Ето и самите групи:

Group A
Sweden fnatic
United States NRG
France G2
Australia Grayhound
Denmark Astralis
United States Cloud9
Denmark Heroic
Brazil DETONA

Group B
Europe FaZe
China TYLOO
Denmark North
United States Liquid
Europe mousesports
Brazil MIBR
Europe HellRaisers
Brazil Luminosity

North наскоро се завърнаха в топ 10, след като стигнаха до полуфинал на ECS Season 7 Finals, където отпаднаха от FURIA, които показват завидна форма в последните два турнира и изкачиха световната ранглиста, като в момента са под номер 5.

Отборът, който липсва на финалите, но заслужава да бъде там са Vitality, които спечелиха ECS Season 7 Finals, след като победиха именно FURIA с 2-0 карти и то след доста едностранна игра.

Ако се чудите пък защо Astralis са вече номер 2 в световната ранглиста, то това се дължи на повечето играни турнири на Liquid и естествено - повече спечелени, които им осигуриха нужните точки да се изкачат на трона.

Американската организация стигна 1000 точки в таблицата, след като спечели DreamHack Masters Dallas 2019. Датчаните, които бяха на върха цели 406 дни, в момента имат 758 точки и са втори.

Със спечелването на титлата, Jake "Stewie2K" Yip и компания взеха 201 точки и детронираха Astralis. Американците станаха шампиони, след като победиха ENCE във финала с 2-1 карти.

FURIA също изиграха добър турнир на DreamHack Masters Dallas. Бразилците победиха отбори, като FnaticVitality и NRG. Те бяха победени в полуфинала от бъдещите шампиони - Liquid. Все пак представянето на бразилците им донесе 148 точки и се издигнаха от 19 място до 11-то, а впоследствие вече са на 5-то място, както споменахме малко по-горе, след изиграването на ECS Season 7 Finals.

Не забравяйте, че финалите на ESL Pro League Sеаson 9 ще бъдат предавани пряко по HaveFun TV от 18-23 юни, така че бъдете с нас.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар