Женски DreamHack турнир
CS:GO

Женски DreamHack турнир

DreamHack обявиха, че ще бъдат домакини на изцяло женски Counter-Strike турнир, част от събитието във Valencia.

DreamHack Showdown (както ще се казва самият турнир) ще се проведе от 5-7 юли и ще представи първото по-голямо партньорство между шведската компания, ZOWIE и Esport-Management, като целта е да "издигне амбициозни женски CS:GO играчи на глобалната еспорт сцена и да им осигури платформа, която да подпомогне техния професионален растеж."


Изцяло женски турнир през юли месец на DreamHack Valencia

Турнирът ще има осем места за отбори, две от които ще бъдат за директно поканени отбори. Esport-Management ще проведе европейски и американски онлайн квалификации на 8-9 юни, докато ZOWIE ще бъде домакин на азиатските квалификации(DIVINA Women's Asian CS:GO Championship), които ще кулминират с LAN финали в Шанхай от 20-23 юни. Двата най-добри отбора ще се класират за Валенсия.

"През 2012, ZOWIE стартира инициативата DIVINA, която подпомага женския еспорт. Целта беше да дадем възможност на жените да покажат своя талант и да им помогнем да развият професионална еспорт кариера." - думи на Chris Lin, Director of Esports на BenQ.

"Продължаваме в същата насока, не само с партньорството, но и с това да дадем възможност на отбори в азиатския регион да се състезават на LAN. Азия е един от регионите, в които това липсва и мисля, че опитът, който отборите ще получат ще помогне за създаването на еспорт сцени в отделните държави.

Много сме щастливи затова, че ще работим с DreamHack и да ви представим най-професионалният CS:GO шампионат за жени до този момент.

"Ексклузивността на нашите събития е огромна част от DreamHack - ние се стремим да бъдем еспорт фестивалът, където всички се чувстват поканени." - каза Marcus Lindmark, DreamHack AB Co-CEO.

"DreamHack Showdown е стъпка към създаването на вдъхновяващи моменти за амбициозни женски еспорт състезатели по света."

Отборите могат да се запишат за регионалните квалификации, като посетят официалната страница на DreamHack Showdown.

Източник: HLTV 

Няма коментари

Напиши коментар