15 милиона души гледаха онлайн финала на The International 8
Dota 2

15 милиона души гледаха онлайн финала на The International 8

С рекорден награден фонд от 25,5 милиона долара, The International бележи и огромен успех по гледаемост на Bo5 финала между OG и PSG.LGD.

Имало е близо 15 милиона фена, които са гледали гранд финалите, достигайки пиковите 14,960,473 зрителя по информация на Esports Charts.

Както може би много от вас могат да предположат, голям процент от тези зрители всъщност са китайци. PSG.LGD съдържа предимно китайски граждани в организацията си.

Китайската зрителска аудитория обаче е обект на скептицизъм, тъй като много хора смятат, че тези огромни цифри са напомпани. Възможно е обаче много китайци да са гледали The International 8, за да подкрепят своя отбор на финала.

Подобно на миналата година, когато китайският отбор Newbee беше на финал, имаше също голям интерес от страна на китайската аудитория.

В петте най-гледани мача можем да видим, че в четири от тях PSG.LGD са присъствали. Единственият мач в топ пет, който не е съдържал китайски отбор, е бил мачът между Team Liquid и Evil Geniuses от Lower Bracket полуфиналите, който се проведе в петък (24.08).

Без значение колко точно китайски зрители е имало, едно е сигурно - били са милиони и несъмнено зрителският интерес спрямо миналогодишното издание на TI бележи покачване. Дори и без да броим китайската аудитория, отново имаме повишен интерес на гледаемостта.

 

Източник: DotEsports

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар