Ъпдейт по случай ниския drop rate на Rare предмети от Immortal Treasure III
Dota 2

Ъпдейт по случай ниския drop rate на Rare предмети от Immortal Treasure III

В четвъртък Immortal Treasure III беше вкаран в играта и малко след това възникна един въпрос сред общността - системата за получаване на по-редки предмети работи ли както трябва?

На този въпрос дори Valve обърнаха внимание след многото оплаквания от страна на играчите в /r/dota2 и установиха странно поведение в системата си, която определя шанса да ви се падне предмет от по-рядък тип.

В публикация в Steam вчера, накратко Valve обясняват, че са прегледали възможността за наличие на неизправност в работата на системата, като първоначално са помислили, че хората този път просто преувеличават, но след по-дълбок анализ откриват, че има основателна причина за недоволството и проблема не засяга точно и конкретно третия сандък, а дори и миналите два, което е по-интересното.

Проблемът се среща предимно при играчи, които са отворили голям брой сандъци и в резултат на това drop rate-а не се е покачил толкова бързо. Понеже количеството на Immortal Treasure III сандъците е по-малко от на останалите два, това прави по-голямо впечатление на играчите.

Valve вече започнаха да оправят този проблем чрез повторно теглене на Immortal предмети за всички играчи, които вече са си отворили сандъците, което означава, че в даден момент при пускане на играта има вероятност да имате получени още няколко Immortal предмета допълнително, които ще са в резултат на тази поправка на системата. За всички останали, които все още не са отворили своите сандъци, проблемът е вече разрешен и отваряйки ги, ще получат реалния брой редки предмети.

В знак на извинение Valve дават на всички Battle Pass собственици тази година допълнителни 10 нива, както и още по 4 бройки от всички сандъци за хората, които са на 615 или по-високо ниво.

 

Източник: Valve

Няма коментари

Напиши коментар