BananaSlamJamma ще организира турнир по шах в Dota 2
Dota 2

BananaSlamJamma ще организира турнир по шах в Dota 2

Dota Auto Chess е т.нр. "custom game" в Dota 2 и модификацията, предизвикала учудващ интерес от страна на общността в последно време.

В момента на писане на статията, Dota Auto Chess модификацията има над 1.3 милиона абоната и се играе от над 110 хиляди души едновременно.

Обръщайки внимание на популярността на тази модификация, известният стриймър, професионален играч и анализатор BananaSlamJamma (BSJ) решава да организира турнир именно на нея. Първоначално турнирът е предвиден да се състои само за хора, които са абонати в неговия Twitch канал, като наградният фонд, който определя за цялото мероприятие, е 500 долара.

Обаче не след дълго тази идея стига до ушите на Valve и познайте какво става. Те проявяват интерес в това да спонсорират неговия турнир не с 500 долара, а с цели 5 000 долара.

Дотук хубаво, но минавайки малко време, става ясно друго. Че служител на Valve се е свързал с BSJ и му е предложил подкрепа (явно финансова) за това начинание, но не застава зад турнира с името на компанията, което е грешка на BSJ.

От последният tweet не става ясно дали сумата от 5 000 долара остава или не, но както и да е - турнир ще има въпреки това. Записването ще се състои от 19:00 до 21:45 часа българско време тази вечер (19-ти януари) в Twitch чата в стрийма на BSJ.

Какво представлява Dota Auto Chess?

Това е добър въпрос, защото самото име е много подвеждащо. В модификацията няма шахматен елемент, ако не броим карираната дъска. В нея има много малко Dota 2 елементи, освен факта, че пешките представляват герои от играта.

В модификацията това, което правите, е всеки рунд да купувате герои от случайна селекция, съставена от общия пул от герои. Всеки герой има вид, с който започва изграждането на синергична армия. Троловете дават едни на други скорост на атака, орките си дават взаимно НР, маговете прилагат отрицателна магическа съпротива на враговете си и така нататък.

Когато получите три от една и съща единица, вие ги комбинирате с ниво 2. И след това три единици от ниво 2 правят една единица от ниво 3. Тестът за умения в играта е да се адаптирате към всичко, което случайността ви хвърля във всеки рунд, да купувате и продавате герои и да ги комбинирате, за да изградите армия с възможно най-малко слаби места.

Как печелите? Всеки рунд армията ви се изправя срещу тази на един от другите седем играчи в играта. Печелейки битка (тя се води автоматично и нямате контрол над вашите единици), вие нанасяте щети на своя опонент. Цаката е да останете последният оцелял и така печелите играта.

 

Източник: VPEsports

Няма коментари

Напиши коментар