CCnC ще замества SumaiL на MDL Macau 2019
Dota 2

CCnC ще замества SumaiL на MDL Macau 2019

MDL Macau 2019 ще се състои едва след по-малко от две седмици, като за Evil Geniuses това ще бъде вторият турнир извън DPC цикъла на Valve.

И не само. Това ще бъде и вторият им турнир, в който ще играят без своя Midlane играч Syed "SumaiL" Hassan.

В началото на сезона Evil Geniuses взеха участие в ESL One Hamburg 2018, като на мястото на SumaiL играеше Quinn "CCnC" Callahan като негова резерва, тъй като пакистанецът не успя да получи виза навреме, за да играе.

Този път проблема не е във визата, уточняват от американската организация:

Важно е да се отбележи, че поводът CCnC да бъде резерва е различен от въпроса с визите, който имахме в Хамбург миналата година. Поради нарастване в ангажираността ни покрай новия DPC сезон, квалификациите, тренировките и самите LAN етапи от турнирите, играчите ни си почиваха по-малко време.

В интерес на запазването здравето на нашия състав, ние дадохме възможност на SumaiL да се презареди с така необходимата ваканция.

Това беше споделено на официалната Facebook страница на организацията, която по-рано тази седмица си осигури място за участие в предстоящия 11-ти сезон на DreamLeague - третия Major от новия DPC сезон.

SumaiL ще се завърне на Midlane навреме за Major-а, уверяват от EG. Междувременно CCnC ще се опита отново да помогне на отбора да се класира възможно най-високо в предстоящото LAN събитие в Макао, Китай.

Evil Geniuses е един от петте директно поканени отбори в MDL Macau 2019 и няма да бъде единствения отбор с липсващ Midlaner. Отборът на PSG.LGD е в точно същата ситуация, след като по-рано този месец обяви, че Guo "Xm" Hongcheng ще играе за известно време вместо Lu "Maybe" Yao, който също е във ваканция. За няколкото си дни почивка Maybe сключи брак и е много вероятно да не се присъедини към своя отбор за MDL Macau 2019.

MDL Macau 2019 ще се състои от 20 до 24 февруари, като осем отбора ще се състезават за дял от 300 хиляди долара в награден фонд.

Списък с участниците в турнира

  1. Evil Geniuses
  2. Virtus.pro
  3. PSG.LGD
  4. Vici Gaming
  5. Team Liquid
  6. EHOME
  7. Royal Never Give Up
  8. Invictus Gaming

Няма коментари

Напиши коментар