Държавите, които заслужават да бъдат домакин на The International
Dota 2

Държавите, които заслужават да бъдат домакин на The International

С наближаването на The International 2019, ще поговорим за страните, които заслужават да бъдат домакин на някое от следващите издания.

Първото издание на The International се състоя през 2011 година. За времето си досега, това събитие се утвърди в света на електронните спортове, като от четвъртото си издание насам наградният му фонд бие всичко останало в тази индустрия. Досега всяко следващо издание на TI е приключвало с по-висок награден фонд от предходното.

За осемте си години живот, The International се е провел шест пъти в Сиатъл, САЩ и по веднъж в Кьолн, Германия, Ванкувър, Канада и тази година ще бъде в Шанхай, Китай. В тази статия ще засегнем регионите и в частност конкретни държави в тях, където има силен интерес към Dota 2 и перфектни условия за домакинството на някое от следващите издания.


Обратно към корените - Германия

Едва ли има човек, който е фен на играта още от самото й начало, и не знае, че първото издание се състоя по време на Gamescom в Кьолн, Германия през 2011 година. Тогава играта все още дори не беше публичнодостъпна за всички, а Valve избухнаха с награден фонд от 1.6 милиона долара, което за тогавашното време беше просто "УАУ!". В турнира участие взеха общо 16 отбора, съставени с играчи, които имаха достъп до алфа версията, която се състоя в период от около половин година преди играта въобще официално да бъде обявена, че съществува.

Първият шампион на The International стана украинският отбор на Natus Vincere. Отбор, който и до ден днешен се състезава на професионалната Dota 2 сцена, но за съжаление не жъне такъв голям успех в момента.


Natus Vincere спечели The International 2011, снимка от Valve


CIS регионът го заслужава - Русия

Да, точно така. Руският регион винаги е бил много запален по играта. Именно там срещаме едни от най-добрите отбори, като например Virtus.pro, Gambit Esports, Team Empire и дори Natus Vincere, за които говорихме в по-горния абзац. Все източноевропейски легенди, които са оставили траен отпечатък в историята на електронните спортове, не само в Dota 2, а като цяло и в други дисциплини.

Въпреки че Natus Vincere и Team Empire не се справят много добре в последно време, Virtus.pro определено компенсират, а за Gambit Esports можем да кажем, че в последно време се намират в добро състояние и можем да очакваме някоя друга изненада. в Major турнир от DPC сезоните.


Virtus.pro спечели  The Kuala Lumpur Major 2018, снимка от PGL


Южна Америка - Бразилия

Колкото и странно да ви звучи, Южна Америка също не е толкова лошо място за TI издание. Да, отборите там не са толкова добри, колкото например тези в Европа и Азия, но в последните години показват значителен напредък в развитието си и показват, че те също имат амбициите да се борят за шанса някой ден Valve да направят TI в техния регион.

Също така Южна Америка е единия от само два континента, където не е имало никога The International издание. Вторият е Австралия.

 

Източник: joinDOTA

Няма коментари

Напиши коментар