Disneyland Париж ще е домакин на Dota 2 Major
Dota 2

Disneyland Париж ще е домакин на Dota 2 Major

Два Major турнира от новия DPC сезон в Dota 2 вече приключиха, а третия се задава след един месец и ще се проведе в столицата на Швеция - Стокхолм.

Това, което всички ни тормози отвътре е, че не знаем къде точно ще бъдат последните два Major турнира от сезона.

Esports Insider обаче ни внасят малко яснота поне за един от тях. Според техни източници, един от оставащите два Major-а по Dota 2 от DPC сезона ще се проведе в Париж, Франция, но не къде да е в Париж, а в Дисниленд! (детето в мен се обажда и се радва супер много)

Информацията първоначално излезе на бял свят чрез обява за работа, в която присъства следното: "Dota Major - Paris". Esports Insider са се свързали с Disneyland Paris и са получили потвърждение, че това ще бъде дестинацията на един от последните два Major турнира по Dota 2.

Турнирът ще се състои в партньорство с Mars Media, които са добре познати на сцената със своите MDL турнири. Междувременно именно от тях очакваме MDL Macau 2019 след две седмици.


Worlds 2019 по League of Legends също ще бъде в Париж тази година

Това няма да бъде първата стъпка за Disney в сферата на електронните спортове, тъй като те продължават да прокарват еспорта на дневен ред в компанията си. Компанията вече е предавала по своя платен телевизионен канал Disney XD турнири по Overwatch (Overwatch League) и Injustice 2 (гранд финалите на Injustice 2 Pro Series), а през декември оглави League of Legends Open Tour France.

Не са потвърдени повече подробности относно събитието, въпреки че двата останали слота за Major-и са между следните дати: 2-12 май и 20-30 юни.

За Dota 2 сцената това ще бъде първият път, в който във Франция ще се проведе турнир от такъв мащаб, докато за League of Legends страната многократно е имала големи мероприятия. Още повече, че тази година се очертава World Championship 2019 по League of Legends да се проведе именно в Париж, Франция. Повече за това може да научите от тази статия.

Един от най-известните французи в Dota 2 сцената е Sebastian "7ckngMad" Debs, който беше част от невероятното пътешествие на отбора OG към победата в миналогодишния The International.

 

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички
Ревю
Ревю на пад ROCCAT Sense Vital Force Wide
Dota 2
CCnC ще замества SumaiL на MDL Macau 2019
CS:GO
Karrigan вече няма да играе за Envy
CS:GO
CS:GO Major в Берлин

Няма коментари

Напиши коментар