Dota Auto Chess излиза за мобилни устройства
Dota 2

Dota Auto Chess излиза за мобилни устройства

Добилият огромна популярност Dota Auto Chess мод в Dota 2 вече ще си има своя отделна мобилна версия, достъпна първоначално само в Китай.

От изображенията в официалния сайт виждаме, че играта няма нищо общо с мода в Dota 2. Тоест няма да използва моделите на героите от Dota 2, което е ясен знак, че Valve няма да имат пръст в новия продукт.

Доста известни стриймъри с големи аудитории от зрители стриймваха и продължават да стриймват мода на Dota 2, привличайки вълни от хора, които сваляха Dota 2 само и само, за да го изпробват. В пиково време мода достигаше до 350 хиляди души, които едновременно го играеха, което на фона на 900 хиляди души в Dota 2 по това време, си е доста. В момента мода има над 6 милиона абоната в Dota 2, а броят им се покачва стремглаво с всеки изминал ден.

Не случайно от Valve се опитаха да привлекат създателите на Auto Chess мода към себе си, но явно безуспешно. Интересът им към мода е доста обясним, защото сам по себе си той изгражда изцяло нов жанр, който може да бъде доста печеливш и да придобие още по-голяма популярност, ако се пренесе в изцяло отделна и добре направена игра.

Освен това, най-различни компании вече кандидатстваха за запазване на търговското наименование "Auto Chess". Според базата данни на китайското правителство около 10 фирми са кандидатствали за търговска марка само през януари, включително Tencent - китайският гигант, собственик на League of Legends и много други популярни игри.

Наскоро Drodo Studio, което е и името на студиото, стоящо зад мода Dota 2 Auto Chess, публикува изображение в китайската социална мрежа Weibo, загатвайки нещо.

На изображението виждаме птица, която произлиза от Dota 2 куриера Drodo the Druffin. Птицата държи устройство, което прилича на модерен смартфон, а за фон виждаме шахматна дъска с герои върху нея. От всичко това лесно можем да си извадим заключението, че Drodo Studio ни готвят мобилна версия на Auto Chess и това предположението се оказва правилно.

Като се замисли човек, мобилният гейминг в Китай е един доста голям пазар и китайците са доста зарибени по мода, така че тази стъпка от страна на Drodo Studio е напълно разбираема.

А сега нека преминем директно към въпросите, които вероятно ви вълнуват.

Кога ще излезе Auto Chess за мобилни устройства?

Все още няма официална дата, но според сайта на играта се очертава да бъде някъде в края на 2019-та и началото на 2020-та.

На какви устройства ще бъде достъпна играта?

Засега се спрягат само Android и iOS устройствата, но предвид, че оригинала е мод на компютърна игра, се предполага, че все някога ще излезе и версия за компютър.

Източник: Zizouqi

Няма коментари

Напиши коментар