Началото на 2018 за DotA II
Dota 2

Началото на 2018 за DotA II

Започващата 2018 г. донесе повече драма в сърцето на средностатистическия 9gag-er, живеещ в мазето на родителите си, отколкото той можеше изобщо да си представи през декември миналата година. 

И докато мнозинството "2К Дотери" се интересуваха повече от това как да си вдигнат скромния MMR или да публикуват снимки във фейсбук DotA 2 групите на безинтересни игри, в които „руснаци“ са били единствената причина според тях за позорните им загуби, то в другия край на света се разиграваха съвсем по-значими събития за DotА Вселената. 
Ето едно от най-драма заредените събития, които се случиха в рамките на по-малко от 3 седмици и разтърсиха из основи Competitive сцената... а е едва още януари! 
 


Пица парти в сладко-кисел сос
  


В началото на януари се проведоха квалификации, в които отборът на Fnatic успя да се пребори с TNC PRO Team и си спечели покана за ESL One Katowice Dota 2 Major.   
Всичко звучи супер до момента, в който се поръчва пицата...
За да отдадат заслуженото на тази значима победа, играчите и мениджърът си организират малко празнество и както повечето себеуважаващи се геймъри, вместо здравословна храна, си вземат пица в достатъчно големи количества, че да остане и на сутринта, за да не се налага да си готвят (което повечето заклети геймъри не могат) или да излизат отново навън (което обикновено не обичат).  
За съжаление на един от петимата играчи сутринта не започва така, както той би искал...
Буквално 2 минути след края на самото парти офлейнърът (offlane, „тегавата линия“, дето никой в 2k бракета не я иска) на Fnatic – Ohaiyo бива уведомен от мениджъра, че ще бъде освободен от отбора и заместникът му вече е намерен. Можете да си представите шока за Ohaiyo, който е най-дълго служилият представител на Fnatic и един от най-обичаните играчи в този регион – South-East Asia. След едно изключително представяне на отбора, в което той бива окачествен, като един от най-стабилните и постоянни играчи, помагайки за спечелването на толкова трудни квалификации, да получи за награда - Пица парти + Kick от отбора.  
Объркан и разстроен, Ohaiyo пише ден по-късно в Twitter, че не разбира това решение на Fnatic и все още не може да повярва, че му се е случило. Съвсем разбираемо, DotA обществото бива взривено от тези новини и огромна вълна от критика, а.к.а. ultra hate, се излива върху Fnatic от всички краища на света до такава степен, че собствените привърженици на отбора се отдръпват, а част от тях дори свалят своите flair-и на отбора в Reddit, което колкото и Nerd-ско да изглежда, има своето значение, предвид Източноазиатската култура на този отбор. 
Осъзнавайки мащабите на тази криза, способна да разруши реномето на Fnatic, градено през годините камъче по камъче, както млад български Herald level 2, опитващ се да влезне в Archon division-а, без да осъзнава, че там е същият shit, Директорът на Fnatic излиза със съобщение, което дава нова светлина върху събитията...
Съобщение, което до голяма степен оправдава организацията и пренасочва вината в съвсем друга посока... 
Какво се случва ще разберете в следващата публикация по темата, а до тогава можете да изпробвате някои от Dota съветите, които ще бъдат добавяни под всяка статия занапред .

 
Dota Tip: Обичате да играете с Monkey King? В началото на всяка игра, още докато сте на фонтана, натиснете F (магията, която ви превръща в дърво, банан, руна или друг предмет, до който сте наблизо). В случай, че имате куриер до вас, ще се превърнете в него, което автоматично ви прави Movespeed-a на 380 (колкото е скоростта на куриера) и ще можете много побързо да стигнете до избраното от вас място по картата, в сравнение с вашите противници! 

 

 


Автор: Калин “mDREAMm” Иванов 

Няма коментари

Напиши коментар