Dota 2 отбор беше дисквалифициран от квалификацията за TI8 заради мишка на Razer
Dota 2

Dota 2 отбор беше дисквалифициран от квалификацията за TI8 заради мишка на Razer

Reddit отново надушиха виновника.

Thunder Predator бяха дисквалифицирани от квалификацийте за The International 8, който ще се проведе по-късно, това лято и най-вероятно ще има награден фонд от над $20 милиона.

Проблемът дойде, когато се разбра, че играчът на Thunder Predator е използвал мишка, на която може да сложи макрота на бутоните и да му позволи да има нечестно предимство в игра. Може би се досещате, че Razer се пошегуваха с гейминг рекламата си, която гласи "вземете нечестното предимство" и точно това се случи, като Atun програмира своята Razer мишка, чрез Razer Synapse configuration tool.

Доста подробна Reddit публикация ни дава детайли по случая. Играчът е можел да прави няколко команди, които изискват повече време, по принцип, за да се правят една по една, а той ги е правил по едно и също време.

Въпреки всичко, шансовете на такъв малък отбор да се класира за The International са много малки, така че това не е огромен проблем нито за тях, нито за Dota 2 сцената. Когато отбори играят на LAN пред публика и толкова много камери, такива трикове с мишката се разпознават много лесно. Инцидентът ни показва на какво са готови играчите от по-малките отбори, за да придобият някакво преимущество в играта, може би заради огромния награден фонд... или славата? Никой не знае.

Ние от HaveFun TV апелираме към всички играчи: Независимо коя игра играете, не използвайте непозволени средства, а се трудете, за да достигнете към успеха. Малко късмет и много труд, почти винаги са рецептата за изкачване!

 

Източник: TheVerge

  • Miffzy
    Miffzy
    liar liar pants on fire!
показване на 1 от 1 Коментар