Drodo Studio обяви PC версия на Auto Chess, но ексклузивна за Epic Games Store
Dota 2

Drodo Studio обяви PC версия на Auto Chess, но ексклузивна за Epic Games Store

Манията по популярната Dota 2 модификация Dota Auto Chess не стихва.

Dota Auto Chess бавно, но доста убедително се превръща в тенденцията, която Defence of the Ancients беше преди близо десетилетие време. Времето, когато много компании решиха да инвестират в MOBA жанра и да създадат самостоятелна игра, която да използва основните механики на въпросния WarCraft III мод. Така на бял свят се появиха League of Legends, Heroes of Newerth, Dota 2, SMITE, Heroes of the Storm и много други, по-непопулярни заглавия.

По-странното този път е, че Drodo Studio, които са създателите на популярния Dota 2 мод, работят върху няколко самостоятелни версии на своето заглавие, като в същото време дават разрешение на Valve да създадат свое собствено, което да се използва Dota 2 вселената.

По време на E3 изложението в Лос Анджелис, Loren Lee - основателят и главен изпълнителен директор на Dragonest, официално обяви, че студиото му работи върху компютърна версия на мода, която обаче отново няма да има нищо общо с Dota 2 мода и на всичкото отгоре няма дори да бъде в Steam, откъдето той стана популярен. Новата компютърна игра ще се предлага само в магазина на Epic Games.

Auto Chess вече има и мобилна версия, която е свободно достъпна за мобилни устройства с iOS и Android. Тя се осъществява чрез партньорството между Drodo Studio и Dragonest.

От официалното изявление на Loren Lee във видеото по-горе не можахме да разберем много, но допълнителна информация относно компютърната версия откриваме в официалния Twitter профил на играта. В публикация там се казва, че всеки може да резервира копие на играта за себе си чрез официалния сайт на играта. Същото нещо се случи и когато от Drodo Studio пуснаха информация за мобилната версия на играта и позволиха на общността да се запише за получаване на ранен достъп до нея.

В края на миналия месец стана ясно, че Valve са имали преговори с Drodo Studio за евентуално придобиване на студиото и съответно тяхната игра, но в крайна сметка не се е стигнало до такова нещо. Въпреки това обаче двете компании са си стиснали ръцете за идеята да работят паралелно върху PC версии на Auto Chess. За Drodo Studio PC версията ще бъде това, за което сега пиша, докато за Valve новото заглавие ще се нарича Dota Underlords.

И двете игри все още нямат официални дати на излизане, а от Valve предстои да научим повече за тяхната версия, което най-вероятно ще се случи по време на тазгодишния The International, както обикновено.

Няма коментари

Напиши коментар