EPICENTER Major 2019 с промени в броя на слотовете за регионите
Dota 2

EPICENTER Major 2019 с промени в броя на слотовете за регионите

Последният Major турнир от DPC сезон 2018-2019 изглежда ще се проведе в малко по-различен формат, благодарение на Valve.

Остават само около два месеца до груповата фаза на EPICENTER Major 2019 събитието, но преди дори да са започнали квалификациите, Valve взеха решение да нанесат малко промени в разпределението на слотовете за няколко от регионите.

Вместо турнирът да следва формата на предходните четири Major-а през този сезон, то този път на регионите Европа, Китай и ОНД ще им бъде отнет по един от слотовете. До този момент във всеки Major през сезона, Европа, Китай и Северна Америка излъчваха по общо три отбора към основното събитие. Организаторите на EPICENTER решиха Северна Америка да получи два слота, а за сметка на това руският регион (CIS) да получи три.

Сега обаче Valve се намесват и въвеждат още промени в разпределението. Европа, Китай и ОНД регионите ще получат по два слота, а новите три, които ще се освободят, ще бъдат разпределени впоследствие някъде другаде по усмотрение на Valve.

Преди един месец Epic Esports Events официално обяви, че ще бъде домакин на последния Dota 2 Major за DPC сезон 2018-2019.

Epic Esports Events (част от ESforce Holding) ще организира петия и последен Major от Dota Pro Circuit сезон 2018-2019, който ще се нарича EPICENTER Major 2019. Последният етап от турнира ще се проведе в Москва, Русия от 22-ри до 30-ти юни. Победителят ще прибере у дома наградата от 350 хиляди долара от общия награден фонд, който ще бъде 1 милион долара, както и ще получи 4950 DPC точки по пътя си към най-очакваното събитие за годината, а именно The International 2019.

Груповата фаза на EPICENTER Major 2019 ще се състои на 22-ри и 23-ти юни, като от нея отборите няма да отпадат, а ще продължават напред към плейофите, които ще бъдат с Upper Bracket и Lower Bracket.

Към плейофите ще продължат общо 16 отбора, а първият мач там ще се изиграе на 24-ти юни в студиото на Epic Esports Events в Москва. Мачовете, които ще се играят от 28-ми до 30-ти юни, ще се състоят в залата CSKA Arena, където за първи път в историята на EPICENTER турнирите по Dota 2, зрителите ще имат перфектен, безпрепятствен зрителен ъгъл от всяка страна на залата, благодарение на 360-градусов екран на сцената.

Датите и форматите за отворените квалификации на турнира ще бъдат обявени скоро, а затворените квалификации ще се състоят от 15-ти до 19-ти май.

 

Източник: EPICENTER

Няма коментари

Напиши коментар