ESL One Mumbai 2019 губи част от участниците си заради Dota PIT Minor 2019
Dota 2

ESL One Mumbai 2019 губи част от участниците си заради Dota PIT Minor 2019

ESL One Mumbai 2019 ще започне на 16-ти април, но броят на отборите няма да бъде 12, както беше обявено първоначално.

Събитието е много важно за индийското общество и бива считано за първия наистина голям Dota 2 турнир в Индия, на който някои от най-добрите отбори в света ще участват и общността ще има възможност да се докосне за първи път до тях, а отборите - да се запознаят с феновете си. Обаче датата на събитието не е много удобна за някои от отборите, тъй като само един ден след края му, ще се проведе официален турнир от DPC цикъла.

Друга държава, друг континент. На практика е невъзможно отборите да покажат пълния си потенциал в двата турнира, а участието им и на двете места е доста рискован ход, тъй като е възможно да има забавяния на полетите, някой от играчите да не се чувства във форма от пътуването и не само.

Става въпрос за събитието Dota PIT Minor 2019, което ще се състои в Сплит, Хърватска от 22-ри до 28-ми април. Някои от отборите, класирали се вече за Minor-а, взеха решение да пропуснат събитието в Индия, за да могат да се подготвят добре за предстоящия Minor.

Отборите, които ще пропуснат събитието в Индия заради предстоящия Minor, са Ninjas in Pyjamas, Alliance и Gambit Esports. освен това Chaos Esports Club и J.Storm също няма да участват поради ангажираност в други турнири извън DPC сезона, като единствено на мястото на J.Storm ще влязат играчите на TEAM TEAM.

Chaos Esports Club планират да се фокусират върху тренировки за участието си в предстоящия MDL Disneyland Paris Major 2019, докато J.Storm решават да си останат в САЩ, за да участват в WSOE #6: Serenity’s Destiny вместо да летят до Индия.

Така финалният списък от отбори, които ще участват в ESL One Mumbai 2019, е сведен от 12 до 8 отбора, както следва:

 1. compLexity Gaming
 2. Natus Vincere
 3. Mineski
 4. The Pango
 5. Keen Gaming
 6. TNC Predator
 7. Signify
 8. TEAM TEAM

Предвид нанесените промени по броя на отборите, се наложи и направата на промени във формата на груповата фаза на турнира.

Осемте отбора ще бъдат разпределени в две групи по четири и ще играят Bo3 игри в GSL формат. Резултатите ще определят сийдинга за схемата от плейофната фаза, като няма да има отбори, които да отпаднат от групата - всички минават напред.

Хубавото от цялата тази история с променения формат е, че единственият индийски представител сред участниците - отборът на Signify - ще изиграе поне един мач на главната сцена пред публика в NSCI Dome залата. Формата на плейофната фаза се запазва същия - схема с двойна елиминация, Bo3 мачове и Bo5 гранд финали.

Съответно групите изглеждат по следния начин:

Група A

 1. Natus Vincere
 2. TNC Predator
 3. compLexity Gaming
 4. TEAM TEAM

Група Б

 1. Keen Gaming
 2. Mineski
 3. The Pango
 4. Signify

 

Източник: ESL Dota 2

Няма коментари

Напиши коментар